22 senedir iktidarın değişmemesinin nedenlerine değinen Özdağ muhalefete yüklendi. Özdağ, “Adamlar 22 senedir iktidarlar. Peki bu oyu nasıl alıyorlar? Hem bu kadar kötü yönetiyorlar hem de bu oyu alıyorlar. Önce kendilerine bağımlı bir seçmen kitlesi oluşturmuşlar ve AK Parti seçimlere devlet olarak giriyor. Vali, kaymakam hepsi AK Parti için çalışıyor ve onu iktidarda tutan ‘sarı muhalefet’. 22 seneden beri AKP iktidarını bu sarı muhalefete borçlu. Kendi yaptığı doğrulardan daha çok sarı muhalefetin yaptığı yanlışlar sayesinde iktidarda kalıyor.” diyerek sert çıktı.

Muhalefet mülteci sorununa sessiz kaldı

Muhalefetin mülteci sorununa sessiz kaldığını dile getiren Özdağ, “13 milyon sığınmacı bu ülkeye gelirken ağzını açmayan bir muhalefet var. Biz bunlara vatandaşlık veriyorlar dediğimiz zaman ‘hayır verdikleri sayı o kadar fazla değil’ diyen CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan var. Süleyman Soylu’nun rakamlarını savunan bir CHP vardı. Bu sarı muhalefetten dolayı iktidar 20 senedir orada.” açıklamasını yaptı.

Nüfusun yarısı sosyal yardıma mahkûm edildi

Çakırözer TBMM’deki özel oturuma Eskişehirli çocuklarla katıldı… Çakırözer TBMM’deki özel oturuma Eskişehirli çocuklarla katıldı…

2017 yılında sosyal yardım alan kişi sayısının 22 milyardan günümüzde 30 milyon kişiye kadar çıktığını ifade eden Özdağ, “Türk toplumu fakirleşirken birileri de sürekli zenginleşiyor. Nüfusun yarıya yakını sosyal yardım almak zorunda bırakıldı.  Bu kadar insanı kendilerine muhtaç edip potansiyel oy gözüyle bakıyorlar. Bir bizden olanlar var derler, bir de bizden olmayanlar. Bizden olmayanlara her türlü adaletsizlik yapılıyor” şeklinde konuştu.

Ekonomi kara para ile dönüyor

Türkiye’nin borçlarına da değinen Özdağ, ekonominin kara para ve kayıt dışı para ile döndüğü iddiasında bulundu. Özdağ, “Üretimden vazgeçtik sadece dış borçla finanse edilen tüketim çılgınlığı yaşıyoruz. Borcu da borçla kapattığımız için şu anda 476 milyar dolar dış borcumuz var. İç borçtan hiç bahsetmiyorum. Ekonomi ancak kara para ve kayıt dışı parayla dönüyor. Merkez Bankası’na 50 milyar dolar nereden geldiği belli olmayan para gelir mi? O yüzden Türkiye finans sisteminde gri listeye girmiş durumda.” dedi.

akp-iktidarini-sari-muhalefete-borclu-1

Editör: Mustafa YILDIRIM