İyi Parti'den istifa ederek Ak Partiy'ye geçen Nebi Hatipoğlu'na ilişkin sert açıklamalarda bulunarak "Siyasi dolandırıcılıktır bazılarının yaptığı" olarak nitelendirdi. Hatipoğlu ile aralarında geçen konuşmalara değinen Akşener şu şekilde konuştu;

“Sayın Nebioğlu’nu ben hiç tanımam. Bir arkadaşımızın buyur gel demesiyle 3 sene önce partimize gelmiş. Sorun yok. Çok enteresan, ayrılırken bana geldi tebliğ de bulundu. O da normal. Ben de son derece saygılı davrandım. Bir soru sordum ‘Niçin bize geldiniz? Ekonomik durumunuz çok iyiymiş. Neden milletvekili olmak istediniz?’ Verdiği cevap şu ‘Ben zaten AK Parti’liydim. Murat Mercan’ın çok yakınıydım. Maddi, manevi AK Parti’ye çok yardımım oldu. Ben belediye başkanı olmak istiyorum. Siz AK Parti ve MHP’yle ittifak olup beni beraber göstermeliydiniz.’ Peki hangi partiye geçeceksiniz?’ diye sordum. ‘Henüz herhangi bir görüşme yapmadım’ dedi, 4 gün sonra AK Parti’ye gitti.” dedi.

Zengin çocuğu nitelendirmesi

Hatipoğlu’nun meclisteki konuşmasında İYİ Parti için ‘bir sekreterin CEO olduğu parti’ söylemini sert sözlerle eleştiren Akşener, “Bu parti bir start-up’mış, doğrudur ama çok ilginç, bir sekreterin CEO olduğu bir aile şirketiymiş. Bu bir zengin çocuğunun, varlıklı aile şımarığının, Cumhuriyet’in bahşettiği fırsat eşitliğini aşağıda gören bir zihniyetin, sekreteri küçümseyen söylemleridir” şeklinde konuştu.

Akşener, Erdoğan'a seslendi

Bu arkadaşın şirketinde bir sekreterin yarın bir yere gelmesi mümkün değil demek ki diyen Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; “Anlaşılıyor ki Nebi Hatipoğlu senin bayi olduğun dönemde seninle tanışsaydı sana bayilik de vermeyecekmiş.” dedi.

Kurban keseceğim

Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin

Partiden ayrılan her üyenin ardından çok üzüldüğünü dile getiren Akşener, Hatipoğlu'nun istifasını "Allah bizi korumuş, şimdi inşallah bir kurban keseceğim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM