Amerika vizeleri, Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Başkonsolosluğu tarafından verilmektedir. Amerika vizesi alan kişi, Amerika’ya seyahat etme olanağını sağlar. Fakat Amerika’ya girişi garanti edemez.

Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat yapmak isteyen Türk vatandaşları Amerika Konsolosluğu’ndan randevu alarak vize başvurularını yapabilirler. Amerika sınırlarında bulunan göçmenlik memuru, vizeyi alan kişinin Amerika’ya giriş yapmasına değerlendirme yaparak giriş için son kararı verir.

Amerika, Göçmen vizeler ve Göçmen olmayan vizeler olarak 2 vize türüne sahiptir.

Göçmen vizeler, Amerika’da çalışmak veya süresiz olarak Amerika’da yaşamak isteyen kişilere verilen vize çeşidi olmaktadır.

Göçmen olmayan vizeler, Amerika’ya ziyaret, çalışma ve eğitim görme nedeniyle geçici olarak verilen vize çeşididir.

Amerika Konsolosluğu Vize Başvuruları

Amerika Birleşik Devletleri’ne, seyahat etmeyi düşünen bireyler ilk olarak randevu almaları gerekir. Amerika vize başvuru randevusu Amerika Büyükelçiliği veya Amerika Başkonsolosluğu’na yapılmalıdır.

Amerika vize başvurularını yaparken resmi tatil günlerini öğrenerek yapmak doğru olur. Amerika Konsolosluğu Türkiye ve Amerika resmi tatil günlerinde hizmet vermez. ABD Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunacak kişiler, vize evraklarını ve kişisel bilgilerini eksiksiz ve doğru olacak şekilde konsolosluğu teslim etmeleri gerekir. Diğer yandan Amerika Konsolosluğu gerek görürse ek evrak isteyebilir.

Amerika DS 160 Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı?

Amerika vizelerinde standart olan Amerika DS 160 vize başvuru formu nasıl doldurulmalı soruları oldukça çok sorulmaktadır. DS-160 formu eksik olmayacak ve İngilizce dilinden doldurulması gerekir. Form doldurulması sırasında Türkçe karakter kullanılmamalı.

Amerika Birleşik Devletleri, DS 160 doldurulma sırasında yanlış bilgi verilmemeli. Amerika DS 160 formu doldurulmasında yanlış bilgiler verilmesi durumunda Vize başvuruları iptal olur.

Amerika Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Amerika vize randevusu nasıl alınır? Amerika’ya seyahat edecek kişiler, Vize başvurularını yapmadan önce evrakların hazırlanması bitince Amerika Konsolosluğu’ndan randevu alınır. Randevu alınmadan vize başvuruları kabul edilmemektedir. Randevu aldıktan sonra, randevu günü mutlaka Amerika Konsolosluğu’na gidilmesi mecburidir. Randevu tarihinde Amerika Konsolosluğu’na evraklar teslim edilir. Burada Vize başvurusunu yapan kişinin biyometrik işlemleri yapıldıktan sonra Amerika vize başvurunuzu tamamlamış olursunuz.

Amerika Vize Türleri

Amerika’ya seyahat edecek kişiler, seyahatlerinin amacını belirledikten sonra kendilerine uygun olan vize türünü belirleyip vize başvurusunda bulunmaları gerekir. Amerika vize türleri genel olarak şunlardır.

l Amerika öğrenci vizesi türü

l Amerika turistik vizesi türü

l Amerika transit vize türü

l Amerika mürettebat vizesi türü

l Amerika yatırımcı vizesi türü

l Amerika çalışma vizesi türü

l Diğer Amerika vizeleri türü

l Amerika nişanlılık vizesi türü

Amerika turistik vizesi göçmen olmayan kişilere verilen bir vizedir. Kısa süreli vize grubuna girer. İş amacıyla yapılan geziler, B1 tipinde olan vize olarak bilinir. Diğer turistik gezilerde B2 tipi vizeler olur.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Olacak Evraklar

l En az 6 ay geçerli olacak pasaport

l 2 Adet biyometrik fotoğraf

l Rezervasyon bilgilerive evrakları

l Vize başvurusu yapan kişinin banka hesap hareketleri

l Davetiye mektubu

l Banka hesap cüzdanı

l Amerika seyahat sağlık sigortası

l Vize başvurusu yapan kişinin Kimliği

l Vize başvurusunda bulunan kişinin ikamet adresi

l DS 160 vize başvuru formu

l Vize ücretlerinin ödenmesi ile ilgili dekontlar.

Editör: Mustafa YILDIRIM