Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir’de çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, İBF Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İncilay Cangöz, Basın İlan Kurumu Eskişehir Şube Müdürü Arda Aşkın, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Sendikası Eskişehir Temsilcisi Şenay Bilik Yıldırım ve basın kuruluşlarının çalışanları yer aldı.

Rektör Erdal: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Fuat Erdal, basın temsilcilerine 2024 yılını sağlıkla ve başarıyla geçirmeleri temennisinde bulundu. Rektör Erdal konuşmasına Anadolu Üniversitesiyle ilgili son bilgileri paylaşarak devam etti. Anadolu Üniversitesinin akademik faaliyetlerini geliştirmek ve sektör-üniversite iş birliğini arttırmak adına dış paydaşların önemli bir konumda olduğunu aktaran Prof. Dr. Fuat Erdal, Üniversite bünyesinde Dış Danışma Kurulu toplantılarının düzenli olarak devam ettiğini aktardı. Rektör Erdal öğrencilerin örgün eğitim sisteminde sadece Üniversite içerisinde değil mezuniyet sonrasında da sektöre hızlıca girmeleri konusunda destek olduklarına da dikkat çekti.

Yeşil kampüs çalışmaları devam ediyor

Rektör Erdal, yapay zekâ kullanımının eğitim sisteminde çok önemli bir noktada olduğuna değindiği konuşmasında Anadolu Üniversitesinin projelerle bu konuyu ele aldığını ve daima öncü çalışmaları desteklediğini aktardı. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Fuat Erdal çevreci yeşil bir gelecek ve Açıköğretim Sistemine ilişkin şunları söyledi: “T.C. Gençlik Spor Bakanlığından aldığımız hibe ile kampüs içinde Kapalı Spor Salonumuzun inşaatı başladı. Çim Futbol Sahamızı yenileyerek suni çime geçtik bu düzenleme enerji ve su tasarrufu açısından doğa için faydalı bir hareket oldu. İBF binasına yerleştirdiğimiz güneş panelleri ile yeşil kampüs çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda Açıköğretim Sisteminde düzenlediğimiz sınavlarda ise kişiye özel soru kitapçığına geçerek kâğıt tasarrufunu sağladık. Artık öğrencilerimiz kendilerine özel hazırlanan kitapçıklar ile sınava giriyor. Açıköğretim Sistemi için hazırlanan materyallerimize öğrencilerimiz başta olmak üzere herkes ulaşabiliyor aynı zamanda hibrit eğitim sistemimiz ile öğrencilerimiz dersleri canlı şekilde takip edebiliyor.” Rektör Erdal, Açıköğretim Sistemi sınavlarında kamu kaynaklarını azami özenle kullanarak yüzde 40 oranında tasarruf sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Eğitimi Destekleme Vakfı bünyesinde başarılı öğrencilerin ödüllendirildiğini aktaran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal başarı burslarının sayısının arttırıldığını belirtti. Toplantının devamında Rektör Erdal, Eskişehir’deki basın çalışanlarını 28-29 Şubat’ta gerçekleştirilecek İç Anadolu Kariyer Fuarı’na (İKAF’24) davet etti. İletişim Bilimleri Fakültesi ile sektör arasında iş birliğinin genişletilmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde de bulunulan toplantı Rektör Erdal’ın basın çalışanlarının görüş ve önerilerini dinlemesi ve merak edilenleri cevaplandırmasıyla sona erdi.

Eskişehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu Eskişehir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu

Editör: şenay Yıldırım