Gündoğdu'da büyük dönüşüm için ihaleler başlıyor Gündoğdu'da büyük dönüşüm için ihaleler başlıyor


Platform adına açıklama yapan Özgür Erhun, “AYM kararını tanımayan ve Anayasayı ayaklar altına alan hakimler hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.” dedi. 
Emek ve Demokrasi Platformu tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için yürüyüş gerçekleştirdi. Hamam yolundan başlayan yürüyüş adalar Migros önündeki basın açıklaması ile sonlandı. Yürüyüşe CHP İl Başkanı Av. Talat Yalaz da katılarak destek verdi. 
Hukuk devleti ilkesine aykırı 
Platform adına konuşan Erhun, “Anayasaya göre Anayasa Mahkemesi’nin kararları gerçek ve tüzel bütün kişileri bağlamaktadır, dolayısıyla nihaidir. Yargıtay’ın verdiği karar Anayasa’nın 153. Maddesinde belirtilen bu hükmün açıkça ihlalidir. Verilen karar Hatay halkının iradesinin gaspına ve insan haklarının ihlal edilmesine yol açtığı gibi, hukuk devleti ilkesine de aykırıdır. Yargıtay’ın bu girişimi Anayasayı yok sayan bir darbe girişimidir. AYM kararını tanımayan ve Anayasayı ayaklar altına alan hakimler hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.” şeklinde konuştu.
Tek adam rejimi hukuku ortadan kaldırmak istiyor
Erdoğan’ın AYM’nin “yanlış kararlar” aldığını söylemesinin ardından Devlet Bahçeli’nin de “Yargıtay’ın şerefli hakimlerini kutluyorum” diyerek Yargıtay kararına destek verdiğini söyleyen Erhun, “Bununla birlikte bugünlerde Erdoğan ve Bahçeli’nin, Meclis Başkanlığı’ndan, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararın Mecliste okutulmasını istediği konuşulmaktadır. Açıktır ki bu hamle, AYM kararının uygulanmaması hukuksuzluğunun bir devamıdır. Tek adam rejimini adım adım genişleten iktidar artık Anayasayı, hukuku ve parlamentoyu fiili olarak ortadan kaldırmaya teşebbüs etmektedir. İktidar kanadından yapılan açıklamalar öncesi süreci bir “yargı krizi” olarak tariflemek mümkündü, ancak bunun artık net bir biçimde iktidarın başını çektiği, anayasal düzeni ortadan kaldırma girişimi olduğu açıktır.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM