Konu hakkında üyelerine bilgilendirme yapan Harb-iş Şube Başkanı Hasan Atak, “ Bugün sabah Ankara’da Basın açıklaması yaparak yaşadığımız sıkıntıları bir kez daha kamuoyuna duyurmak amacıyla çıktığımız hak arama mücadelemiz üyelerinden korkan üyelerine sırt dönen Türk Harb-İş genel merkezi yöneticileri ve Türk-İş tarafından engellenmiştir.

Genel Merkez bugün yetkiyi üyeden aldığını tamamen unutup, üyelerinin hak arama mücadelesini engellemiştir. “Anayasa Madde 34 - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. “ der. Ona rağmen gerekli tüm girişimlerde bulunup, başvuruları tam olarak yaptığımız halde güvenlik güçlerine yasal olmayan bir uygulama yaptırıp en doğal hakkımız engellenmiştir.

Bizler Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesi olarak mücadele ettiğimiz bu yolda, hiç kimseyi ötekileştirmeden Savunma Sanayii işçilerinin sorunlarını çözmek için her platformda ve her seviye makamla görüşme yapmaya çalışıyoruz. Basın yolu ile kamuoyu oluşturmaya uğraşıyoruz. Bu çabalarımıza gayretimize destek vermek, omuz vermek yerine gelinen son noktada Genel Merkez yöneticileri akla vicdana sığmayacak engellemelere ortak olmuş üyesine sahip çıkmamıştır.

Başkan Ataç 1 Mayıs’ı işçilerle kutladı Başkan Ataç 1 Mayıs’ı işçilerle kutladı

2 Ocak tarihinde Genel Başkan Alaattin SOYDAN’ın kendi ağzıyla yayınladığı eylem planlarından birisi olan Ankara mitingi yine kendi istekleri ile yaptırılmamış, Bu eylemi kendileri organize ederek kilometrelerce yol gelen Türk Harb-İş sendikası üyelerini derinden üzmüştür.

Çok sevdikleri makamlarını üyelerinin verdiğini unutan genel merkez yönetimi üyelerini sorunları ile yalnız bırakmıştır. Bizler Eskişehir Şubesi olarak sonuna kadar mücadele edeceğimize savunma işçilerine yakışır ücretlere kavuşacağımıza söz verdik. Durmadık durmayacağız.

Bizimle birlikte olan üyelerimize, haklı mücadelemizde üyemiz dahi olmayan diğer sendikalardan destek veren arkadaşlara, kalbi bizimle atan herkese teşekkürlerimizi sunar, haklarını helal etmelerini isteriz. Yaşasın işçilerin birlikteliği.”

Editör: Mustafa YILDIRIM