Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen iftar programında arama kurtarma ekipleri ile bir araya geldi.
Tepebaşı Belediyesi tarafından Eskişehir’de faaliyet gösteren arama kurtarma ekiplerine yönelik düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşen iftar programına Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra AFAD İl Müdür Yardımcısı Zeki Aydın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy, Tepebaşı Belediyesi başkan yardımcıları ve Eskişehir’de faaliyet gösteren 46 arama kurtarma ekipleri katıldı.
“Her şeyin en iyisine layıksınız”
Programda konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Aramızda 46 kuruluşundan yaklaşık 350 çok değerli dostumuz var. Şu an diliyorum bir afet olmasın. Sizlerle beraber olmak çok güzel bir şey arkadaşlar. Yediğiniz her lokma size helaldir arkadaşlar. Son yaşanan 6 Şubat depremlerinde yaklaşık üç ay falan deprem alanında kaldık. İlk aşevini açan, ilk sıcak çorbayı dağıtan bir belediye olarak orada birçok şeye şahit olduk. Allah bir daha böyle afet yaşatmasın. Sizlerin de orada canla başla çalıştınız. Biraz önce de dediğim gibi her şeyin en iyisini hak eden insanlarsınız. Tek söyleyeceğim şey şu: Hepinizi tek tek kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.
“Eskişehir’in gücü”
AFAD İl Müdür Yardımcısı Zeki Aydın, “Bu güzel iftar programını organize eden Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerimi ve şükranlarını sunuyorum. Eskişehir, afetlere hazırlık konusunda farkındalık yüksek, görev birinci yüksek, birçok insanın bir araya geldiği bir şehir. Elimizde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından ortaklaşan 47 ekibimiz var. 10 ekibimiz AFAD tarafından akredite olmuş durumdalar. Umuyoruz ki gönlümüzden geçenler şu 47 ekibimizin hepsi hafif ya da orta seviye akredite olsunlar. Bu Eskişehir’in bir gücüdür” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy ise düzenlenen iftar programından dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve ekibine teşekkür etti.




