İsveç Akademisi tarafından İsveççe çevirisinin de yakında okurlarıyla buluşacağı Arzu Yılmaz Dağdemir’in kaleme aldığı “Aden’in Ölü Kadınları” adlı kitabı Stokholm Nobel Müzesi Kütüphanesi raflarında bulunma hakkı kazandı.

2015 yılında da İrlanda’nın başkenti Dublin’de Çanakkale temalı bir manzume eserle “Emanet” Avrupa birinciliği ödülü kazanan yazar Arzu Yılmaz Dağdemir, 1,5-2 yıl içinde çevirisi tamamlanıp Nobel Kütüphanesi dijital raflarında yerini alacak kitabı ile Dünya edebiyatçıları arasında bir Eskişehirli olarak yerini aldı. Dağdemir ayrıca Avrupa birinciliği alan manzume eserini Muğla yöresel ağzı ile seslendirdi. Bu eser Türkiye’nin bir çok ilinde Çanakkale Zaferi kutlama etkinliklerinde okullarda ve kurumlarda kullanılmakta.

Arzu Yılmaz Dağdemir kimdir

1974 Elazığ da doğdu. Tüm eğitim hayatını Eskişehir de tamamladı. TRT haber spikerliği, program yapımcılığı, metin yazarlığı, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği resmi sunuculuğu görevlerinde bulundu.

Halen yurtiçi ve yurtdışında serbest olarak, müzikli şiir dinletileri etkinlikleri ve çeşitli programlar yapmaktadır. Dergi ve çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmaktadır. Eserleriyle çeşitli öykü seçkilerinde  ve şiir antolojilerinde yer almıştır. Evli ve iki çocuk annesidir. Eskişehir de ikamet etmektedir.

ÖDÜLLER :

TRT Altın Kalem Ödülü - (Metin) (1993) (1995)

Ege Bölgesi Maden-İş Sendikası - En İyi Şiir Ödülü (“MASAL” şiiri) (SOMA - 2014)

Avrupa Türk Şairler Birliği - Avrupa Birincilik Ödülü ( “EMANET”  ) Dublin / İRLANDA   ( 2015 – 2016)

İsveç Nobel Müzesi Kütüphanesi “ Aden’in Ölü Kadınları” adlı Eserin Sergilenme Hakkı   (2023)

YAYINLAR :

Emanet Çanakkale (Single Book - 2015)

Yüreğe Dokunan Kadınlar (Öykü Seçkisi - 2016)

Avrasya Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu Kültür Yayınları (Şiir Antolojileri - 2019)

Hesap Sordum Yüreğine (Maşuk Yayınları 2019)

Aden’in Ölü Kadınları (Dorlion Yayınları 2021 2. Basım)

Editör: şenay Yıldırım