Eskişehir Öğretmenevi’nde 16 işçi 1 Aralık tarihi itibari ile işten çıkarıldı.

Öğretmenevi’nin çeşitli birimlerinde taşeron firma aracılığı ile çalıştırılan işçiler sözleşmenin bitmesi gerekçesiyle işlerine son verildi.

Aylardır işçilerin maaşlarını ödemeyen ve bu soruna çözüm üretmeyen öğretmenevi yöneticileri çözüm yolunu işçi çıkarma olarak gördüğünü belirten işçiler, kış ayı başlangıcında işten çıkarmanın insafsızlık olduğunu vurguladılar.

Pandemim nedeniyle işçi çıkarmalarına yasak olduğunu vurgulayan işçiler, “Ancak öğretmenevi yönetimi sözleşme süresi bitti, sözleşmeyi yenilemeyeceğiz deyip bizi  işten attılar. Aylardır maaşlarımızı ödemeyen ve sorunu çözemeyen idareciller hem işten attılar hem de alacaklarımızı ödemediler.  İçimizde evli olan ve bir maaşa ihtiyacı olan arkadaşlarımız var” diye duygularını dile getirdiler.

Öğretmenevi yönetimi, Kıdem tazminatlarını da isteyen işçilere “taksitle Haziran ayına kadar ödeme” veya “Ağustos ayına toptan ödeme”  koşullarına  ile sürdüğü öne sürüldü.

İşçiler de “Hem kış günü işten çıkarıyorsunuz hem alacaklarımızı hem de tazminatlarımızı aylar sonrasına ödemeye kalkıyorsunuz. Biz ne yiyip ne içeçeğiz” diye tepki gösterdiler.

İşten çıkarılan Eskişehir Öğretenevi’nde yeni sözleşmeyi 3 aylık yaptığı ve bundan sonra İşkur’dan eleman alarak ve stajyer  alarak çalıştırmayı hedeflediği öne sürüldü.

Editör: TE Bilişim