Porsuk Çayı’nda kürekler   19 Mayıs için çekildi Porsuk Çayı’nda kürekler  19 Mayıs için çekildi


Platform adına konuşan Burhan Kavaklı, önümüzdeki günlerde 2024 yılı için asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını ve sendikaların taleplerinin yine dikkate alınmayacağını söyledi. Kavaklı, “Asgari ücretin alım gücünün, belirtecekleri tarih aralığında ne kadar eridiğini asla söylemeyecekler. Asgari ücretlilerin açlık sınırı altında yaşadıklarından; çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından kiralarını ve faturalarını ödeyemediklerinden hiç bahsetmeyecekler. Bahsederlerse inandırmaya çalıştıkları ‘enflasyona ezdirmedik safsataları’ kendi ağızları ile teşhir edilmiş olacak.” açıklamasında bulundu. 
Yoksulluk sınırı 45 bin 686 lira
2024 mart ayında seçimlerin olması nedeniyle seçim kaygısından kaynaklı asgari ücrette düşündüklerinden fazla bir artış yapabileceklerini belirten Kavaklı, “Şimdiden eminiz ki alım gücü bağlamında geçmiş yılların kayıpları karşılanmayacak. Baskılandırılmış Kasım 2023 verilerine 4 kişilik bir aile için açlık sınırının aylık 14.025 TL; yoksulluk sınırının 45.686 TL; yalnız yaşayan bir çalışanın aylık yaşama maliyetinin 18.239 TL ilan edildiği ülkemizde açlık sınırı altında bir asgari ücret gerçekliği olduğunu hatırlatmak isteriz.” dedi. 
Biz bu filmi artık izlemeyeceğiz
Diğer ülkelerde asgari ücretin küçük bir azınlık için uygulandığını ancak ülkemizde çalışan nüfusun çoğunluğunun asgari ücret aldığını dile getiren Kavaklı, “Tek adam rejiminde ülke kaynakları şirketlere, finans gruplarına yağmalatılırken; yine onlara milyar milyar vergi afları uygulanırken; teşvikler verilirken, işçiye gelince hükümet ve işveren kesimi koro halinde ‘keşke işçiye daha çok artış yapabilseydik’ martavalını topluma yedirmeye çalışacaklar. Biz bu filmi çok izledik, artık izlemeyeceğiz. Bunun için asgari ücret sürecinde sesimiz her zamankinden daha gür çıkacak.” şeklinde konuştu. 
Kavaklı, Emek ve Demokrasi Platformu olarak 3 Aralık günü gerçekleştirecekleri halk buluşmasına tüm basın emekçilerini, ekonomik güçlük içinde bulunan işçileri, emekçileri ve emeklileri beklediklerini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM