Sağlık Emek Platformu “Aşımız nerede” başlıklı bir basın açıklaması yaptı. Adalar’da yapılan açıklamayı Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Nesrin Ekici okudu. Ekici şunları söyledi; “Covid-19 Pandemisinin başlangıcından bu yana  13 ay geçti, pandemi yönetiminin iyileşmesini, hatalardan ders çıkarılmasını beklerken her şey daha da kötüye gitmeye, geri dönülemez maddi ve manevi kayıplarımızın olduğu noktaya geldik.

Vaka sayıları 50.000 leri, vefat sayılarıda günlük 200 leri geçti. Bu sayılar Sağlık Bakanlığının açıkladığı sayılardır. PCR + olmayan ama Covid tedavisi alanlar ve vefat edenler, PCR negatifleştikten sonra, karantina süresi, tedavi süreci bittikten sonra vefat edenler bu sayılara dahil değildir. Bunları da düşünürsek kayıplarımızın kat kat çok olduğu anlaşılmaktadır.

Aşılama sürecinde ilk aşı uygulanan meslek grubu biz sağlık çalışanları idik. Toplumun sağlığı için sağlık çalışanlarının sağlıklı kalması gerekliliği vardı. Kabul edilebilir bir ayrıcalıktı. Ama aşı uygulamasının başlamasının üzerinden geçen 3 aya rağmen, hala ülkenin büyük bir çoğunluğu aşılanma şansına ulaşamamıştır.Pandemiden kurtulmanın yolu yurttaşlarımızın büyük çoğunluğunun bağışıklanmasıdır. Bizler farklı sektörlerde çalışan emekçiler olarak, sadece kendi sektörümüzü önceleyerek, önemseyerek birbirimizi hedef alarak bir sonuca varamayız. Aşıya ulaşamamamızın nedeni meslek gruplarına öncelik verilmesi değil, ülkemizdeki aşı yokluğudur. Ülkemiz insanları için yeterli aşının en kısa sürede temin edilmesini talep ediyoruz.

 Aşılar insanlığın malıdır. Bu nedenle ülkemiz tüm yurttaşları, market çalışanından polisine, eğitimcisinden mühendisine, işçisinden işsizine, her sektör için  gencinden yaşlısına hızla, ücretsiz, kolay ulaşılabilir bir şekilde aşılanmalıdır.

Ülkemize şu güne kadar kaç doz aşı geldiği, diğer aşı dozlarının ne zaman geleceği şeffaflıkla paylaşılmalıdır.

Eskişehirde vaka sayıları ülke geneliyle birlikte artmakta, günlük vaka sayıları 1000 lere, toplam vefat sayımız 800 lere ulaşmıştır. Bu salgından kurtuluşumuz aşıdır.

Bu nedenle;

Üretimdeki işçi ve mühendis soruyor aşımız nerede,

Okuldaki eğitimci soruyor aşımız nerede,

Tarladaki çiftçi soruyor aşımız nerede,

Yollardaki şoför soruyor aşımız nerede,

Tüm insanlığın malı olması gereken aşıya hızla, ücretsiz ulaşmak istiyoruz.”