Avşa Adası Marmara Adası'nda saklı kalmış adeta cennetten bir köşe gibi gelenlerin her yıl gelmeyi alışkanlık edindiği güzide turizm beldesidir. Bakir koyları, pırıl pırıl denizi, cıvıl cıvıl sokakları ve eşsiz gün batımı ile Avşa'ya âşık olacaksınızAvşa Adası pansiyon adresinden de konaklama için detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avşa Adası'nda Gezilecek 12 Muhteşem Yer

Avşa'ya gelen tatilcilerin adanın güzelliklerini keşfetmek istemeleri ve tatilini daha anlamlı hale getirmeleri için yazımızı sizler için derliyoruz.

  1. Şarap Fabrikaları; Ada da Şarap ve Bağcılık Rumlardan kalma bir gelenek olarak devam ettirilmektedir. Bağcılığı ile meşhur dünyaca ünlü ada karası üzümlerinden yapılan şarapları tanıyıp ve üretim yerlerini gezerek tadım yapabilir, şarap yapımı hakkında bilgi edinebilir, Adadan sevdiklerinize şarap hediye edebilirsiniz. 2 si merkezde küçük ölçekli, 2 si merkez dışında büyük Büyülübağ ve Bortaçina olmak üzere şarap fabrikalarını gezmenizi tavsiye ederiz..
  2. Avşa Adası Merkez ve Avşa Çarşı; Huzurlu sahili, çicekli rengarenk sokakları, cıvıl cıvıl hediyelik-takı pazarı ve coşkulu kalabalıkları içinde barındıran merkezi keşfetmek, Merkezde pırıl pırıl  sakin denizine girip ince kumsallarında güneşlenmek, sahildeki kafeler de rakı balık, şarap, fast-food, kumpir-waffle, kahve çay keyfi yapmak ve eşsiz gün batımı manzarasını seyretmek sizlere tüm yılın yorgunluğunu unutturacak nitelikte. Akşamları restoranların gün batımına karşı kumsala kurulan masalarında rakı balık ve yemek keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
  3. Tarihi Çınar Altı Çay Bahçesi; Merkezde 1800 lü yıllardan kalma tarihi ve devasa çınar ağacanın altında kuş sesleri ile çayını kahvenizi yudumlayıp yazın sıcağında serinleyebilirsiniz.
  4. Avşa Adası Değirmenardı Mevkii; Merkeze yürüme mesafesinde kumsalda bulunan tarihi değirmeni gezip foto çekinebilirsiniz.
  5. Altınkum Koyu (Şahintepesi); Dünyaca ünlü Altınkum koyunda simli denizi ve incecik kumsalı ile gelenleri hayran bırakıyor. Beachleri, Şahin tepesi ve restoranları ile mutlaka gezilip görülmesi ve denize girilmesi gereken bir yerdir.
  6. Konstantin Tepesi (Yiğitler); Yiğitler köyüne giderken şehitlik anıtı olarak bilinen konum büyülübağ şarap fabrikası yolunun üzerinde.
  7. Karadut Koyu; Adını koydaki karadut ağaçlarından alan serin suları, berrak denizi ve ince kumu ve Kapıdağ ve paşalimanı manzarası ile koy gelenleri kendine hayran bırakıyor. Koyun sonundaki kayalıklar görsel şölen sunarken fotoğraf çekinip mangal yapmak isteyen ailelerinde uğrak merkezidir.
  8. Kadınlar Plajı (Sadece Kadınlara Özel Plajdır.); Muhafazar kesime hitap eden Yiğitler köyü ve köye yakın kadınlara özel plajda mahremiyetle deniz kum ve güneşin keyfini sürebilirsiniz.
  9. Çınar Koyu; Avşa Adasının en güzel ve en geniş uzun plajların biri olup. Denizi çok temiz ve sığdır. Koyda bulunan Tarihi çınar ağacı, beachler, restoranlarda deniz keyfini doyasıya çıkaracaksınız.
  10. Kumtur Koyu; Cadının Bağları: Adanın sessiz sakin koylarından biri olup denizi sığdır. Yazlık evlerin bolca bulunduğu koy ve yolu harika doğal güzellikteki manzarayı sizlere sunmaktadır.
  11. Manastır Koyu; Rumlardan kalma tarihi manastır kalıntılarının bulunduğu tarihi eser ve doğal güzellikleri barındırır. Engelliler için şifalı suların bulunduğuna inanılır. Orada denize giren engellilerin şifa bulduğuna inanılır.
  12. Mavi Koy; Adanın en güzel kumsalına sahip koydur. İnce ipeksi kumsalı ve doğal güzellikleri ile merkeze yakın bir plajdır. Çevresinde yazlık ve villaların bulunduğu adalar manzaralı koydaki tarihi evleri ve doğal güzellikleri görmek için sizleri de bekleriz..

Yazımızı sonlandırırken Avşa Adası turizm, gezi, ulaşım ve konaklama hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz www.avsavip.com web sitesini mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Eğer adaya ulaşım konusunda Avşa Adası feribot fiyatları konusunda araştırma yapmak isterseniz Avsavip.com'u mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM