Bir dizi programa katılmak üzere Eskişehir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Anemon Otel'de gerçekleşen programda partinin önümüzdeki yerel seçimlerdeki Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye başkan adaylarını açıkladı.  Genel Başkan Akşener, Melih Aydın'ı "Gel bakalım boyun kaçmış, kilo kaçmış hep beraber göreceğiz." diyerek sahneye davet etti ve adaylardan seçimi kazanma sözü istedi. Sahnede adayları karşılayan isimler arasında yer alan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Adaylarımızın başarılı olacağına inanıyorum,  İyiler her zaman kazanır sayın genel başkanım. " diye konuştu.  

AYDIN: BU SEÇİM BENİM SEÇİMİM OLACAK

Adaylığının açıklanmasının ardından ilk kez konuşan İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, şunları söyledi: "Elimden geleni in en iyisini yapacağıma, iradesini kaybetmiş seçmenin gerçek iradesini tecelli ettireceğime namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum. Eskişehir gibi önemli bir kentte, İYİ Parti'nin büyükşehir başkan adayı olmak beni gururlandırdı ve onurlandırdı. Bu teveccüh üstümüze büyük de bir yük getirdi. Omuzlarımızdaki yükün farkındayız, şehrimizin ihtiyaçlarının farkındayız, geçtiğimiz seçimler bana Eskişehir halkının sevgisini kazandırdı. Şimdi bu seçim, benim seçimim olacak."

ESKİ-ŞEHİRE YENİ ADAY

Kendisine yönelik "genç" aday tanımlamasını kabul etmediğini ifade eden Aydın, "Sayın Recep Tayyip  Erdoğan 40 yaşında İBB belediye başkanıydı bunlar unutulmasın, biz genç değiliz tam yaşımızdayız,enerjimiz hat safhada, bu zekamızı ve enerjimizi sahaya dökerek de kazanacağız." dedi. Yılmaz Büyükerşen'in karşısına İYİ Parti'nin adayı olarak çıkmasını da değerlendiren Aydın, "Yılmaz hocamıza Eskişehir'e yaptıkları için teşekkür ederim, bizim için ve her Eskişehirli için kıymetli bir insandır. Ancak adımız Eskişehir 'deki gibi biz de eskimeye başladık artık şehri şahlandıracak olan bizleriz, bunun altını özellikle çizmek istiyorum adımız gibi eski kalmamalıyız.  Hocamız çıtayı çok yükseltmişti bunu daha hızla yükseltecek kenti şahlandıracak olan da şahsımdır, partimizdir. Bu nedenle Eski şehre yeni aday diyerek yola çıktım." ifadelerini kullandı.

EDİZGİL: OYLARI ARTTIRMAK İÇİN DEĞİL KAZANMAK İÇİN ADAYIM

Raylı sistemin TOGG’u Eskişehir’de üretiliyor Raylı sistemin TOGG’u Eskişehir’de üretiliyor

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Emine Edizgil ise adaylık sonrası ilk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  S"ayın genel başkanımızın burada olmasından dolayı çok utluyum, adaylığım için çok gururluyum büyük sorumluluk yüklendik, Allah'ın izniyle başaracağız. Odunpazarı'nda oyları arttırmak için değil kazanmak için adayım. Hangi partiden kimin aday çıkacağını düşünüyorum yolumuza önümüze bakıyoruz, Odunpazarı'na iyi belediyeciliği göstereceğiz.

TEPEBAŞI'NDA HAKAN KAYMAK

Öte yandan İYİ Parti'de henüz açıklamayan Tepebaşı Belediye Başkanlığı için 2 Eylül Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Kaymak'ın adının geçtiği iddia edildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM