Ataç Tepebaşılı Vatandaşlarla Buluştu Ataç Tepebaşılı Vatandaşlarla Buluştu

İnsan sağlığı söz konusu

Eğitime çok önem verdiklerini dile getiren Bilen, “Sektör rastgele dışarıdan gelecek birilerinin eline bırakılmayacak derecede çok önemli bir sektör. Biz meslek dışından gelen vatandaşları Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerine yönlendiriyoruz. Özel sektörde milli eğitim onaylı akademilerimiz var. Biliyorsunuz insan sağlığı söz konusu.” açıklamasında bulundu. 

‘Seminer’ adı altındaki belgelere itibar etmeyin

Yeme-içme sektörüne yönelik eğitim almak isteyenlere çağrıda bulunan Bahar Bilen, son zamanlarda “seminer” adı altında verilen belgelere karşı vatandaşları uyardı. Bilen, “Son zamanlarda özellikle özel üniversiteler tarafından ‘seminer’ adı altında belgeler veriliyor. Bu belgeleri edinmek isteyen vatandaşları uyarıyorum, bu belgelere itibar etmesinler. Çünkü bu belgelerin bir geçerliliği yok. İtibar edilmesi gereken bizlerin kuruluşları, Milli Eğitime bağlı olan kuruluşlara itibar etmeleri gerekiyor. Milli Eğitim onaylı belgelerin dışında dışarıdan bu belgeleri pazarlayan veya satmak isteyenlere itibar etmemeliler.” dedi.

 Eskişehir Gastronomi Platformu Grup Sözcüsü ve Eskişehir Lokantacılar adına konuşan Bilen, “Meslek dışından olup belge sahibi olmak isteyen vatandaşlar bize danışsınlar.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM