Kuaför ve berberler, saç bakımını profesyonel ellere emanet etmek isteyenlerin tercihi. Bununla birlikte, berber ve kuaförlerde olması gereken malzemeler, kaliteli bir kesim ve bakım için oldukça önemli. Erkek ve kadın saç kesiminde, berber ve kuaförlerin sahip olması gereken malzemeler, en iyi hizmet kalitesi adına önemli. Peki saç bakım merkezlerinde olmazsa olmaz malzemeler nelerdir? tirassepetim.com Dijital Kanallar Sorumlusu İmren Kesser, berber ve kuaförlerde olması gereken önemli malzemelere dair açıklamalarda bulundu.

Usturalarda Ergonomik Seçim Önemli

Kuaför ve berber işletmelerinde, bazı araçlar olmazsa olmaz konumda. Müşterilere iyi bir hizmet verebilmek, beklentileri karşılayabilmek için iyi bir ustalığın yanında, kaliteli malzemeler de çok önem taşıyor. Peki saç tasarımı merkezlerinde neler olmalı? Tıraş Sepetim’den Kesser, konuyla ilgili şunları söyledi:

Berberler ve kuaförler olarak, saç bakımında her zaman en iyisini sunmak zorundayız. Müşterilerin istekleri, beklentileri farklı olabiliyor. Ancak ne olursa olsun, doğru malzeme, kaliteli araçlar her zaman en iyi sonucu sunar. Bir berberde olması gereken en önemli malzeme tabii ki ustura. Saç tellerini ve kılları, ustura hızlı bir şekilde alıyor ve pürüzsüz bir doku yaratması ile öne çıkıyor. Geçmişte usturalar tek tipti ancak günümüzde farklı fonksiyonlar içeren, berbere çok daha iyi bir deneyim sunarken müşteriyi de memnun eden kaliteli usturalar var. Değiştirilebilir bıçak yapısı usturada önemli bir konu, buna ek olarak ergonomi de önemli. Hassas bir işlem yapılan usturalarda, elin uygun bir şekilde tutuşu, gerginliği azaltan bir yöne sahip. Bu da kesim işleminde en iyi sonucu veriyor.

Fark Yaratan Tıraş Makineleri

Saç tasarım merkezlerinde tıraş makinesi diğer bir önemli araç. Elektrikli tıraş makineleri, şarj edilebilen pil gibi seçenekler içeriyor. Folyo tıraş makinesi ve döner tipli tıraş makinesi modelleri hızlı bir şekilde kesim işlemini yapmayı sağlıyor. Tabii diğer bir avantajı da istenen kesim seviyesini ayarlamaya olanak tanıyan başlığı. Tıraş makineleri ürünlerinde kaliteli bir seçim yapmak her şeyden önce tıraş olmaya gelen müşteriyi memnun eder. Ancak diğer bir artısı da kaliteli ürünün kullanım ömrü uzundur. Berber ve kuaför arkadaşlar, zaman zaman bu ürünlerin hızlı bir şekilde arızalanmasından şikayetçi oluyor. Böyle bir sorun yaşamamak için, kaliteli bir tıraş makinesi ile yola çıkılmalı.

Berberlerde, kuaförlerde olması gereken diğer malzemeler içinde tıraş bakım ürünleri, sabun, makas, fırça ve tıraş tası da önemli seçenekler içinde. Kaliteli bir hizmet sunmak, bir gelen müşterinin yeniden gelmesini sağlamak için ustalık kalitesi kadar malzeme kalitesi de önemli. Berberlik ve kuaförlük, en ince detaylara varana kadar dikkat gösterilmesi gereken bir sanat. Bu nedenle tüm dükkan sahibi arkadaşlar için, bu ürünlerde kaliteli markalardan, güvenilir platformlardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz.

Akyazı Haber

Editör: Mustafa YILDIRIM