Günümüzde birçok kişi telefon al sat işiyle uğraşıyor. İhtiyaç gereği telefonlarını satışa sunuyorlar ya da yeni telefon alıp eski telefonları fazla yer kaplamasın diye eskilerini satıyorlar. Döviz kurlarının yükselmesiyle sebep olduğu birçok eşyalarının fiyatlarını yükseltmesinden dolayı ikinci el telefonlara ilgi büyüktür. Telefonları satışa sunmadan önce birkaç noktaya dikkat edilmesi gerekir. Bunların başında da telefonunuzu yedeklemesi gelir.

Önemli olan verileri başka bir cihaza aktarmaktır. Sonrasında güvenli satış yapabilirsiniz. Eğer normal bir kişiye satmadığınız zaman kötü amaçlı kişiler bilgilerinizi kullanmasına sebep olur. Eğer telefonunuzun markası Apple ise ayarlardan İcloud seçeneğini tıklayarak başka telefona aktarılması sağlanır. Android sürümlerine sahip telefonlardan biri ise bilgisayar ya da başka cep telefonuna aktarabilirsiniz. Easy Cep, kişisel verileriniz ve güvenlik konusunda oldukça dikkatlı ve hassastır.

Kişisel Hesapları Sıfırlayın

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra birçok işlemi cep telefonlarının uygulamasında yapmaktayız.   E-posta, kredi kartı, sosyal ağ hesapları ve mobil bankacılık gibi birçok şeyi telefondan hallederiz. Bundan dolayı telefon birçok şifreyi kayıt altında tutarak hayatınızı kolaylaştırır. Telefonunu satarken kişisel hesapların şifreleri, kullanıcı bilgilerini silmeniz gerekir. 

Her cep telefonlarında kişisel şifreleri sıfırlama olayları farklıdır. Örneğin; eğer IOS sürümünü kullanıyorsanız kişisel verileri silmek için etkinleştirme kilidi devre dışı kalsın seçeneğini seçmeniz gerekir. Android işletim sistemleri içinde ya fabrika ayarlarına dönmeniz ya da Google tüm hesaplarımı sıfırla seçeneğini seçmeniz gerekir.

Fabrika Aylarlarına Dönmek

Telefonunuz satmadan önce ya telefonunuz fabrika ayarlarına dönün ya da telefonunuza format atarak alıcıya verin. Telefonun fabrika ayarlarına dönmek cihaza kayıtlı olan tüm bilgilerin göstermesini sağlıyor. Böylelikle alıcı önemli bilgilerinizi kolaylıkla hafızasına aktarabiliyor. IOS işletim sistemine sahip telefonlarda ayarlar kısmına gelerek genel sekmesine tıklayın. Böylece Apple marka telefonları kolayca fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.

Android telefonlarda ise ayarlar bölümüne girerek gizlilik sekmesine tıklayın biraz bekledikten sonra telefonunuzun fabrika ayarlarına dönmüş olacaktır. Ayrıca ikinci el telefon satacaksanız piyasa değerinden daha az fiyatta satmanız gerekir. Aksi halde telefonunuzun satışını yapamazsınız. https://easycep.com/  linkine tıklayarak siteden hizmet alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim