Sabit numara taşıma hizmeti sayesinde numaralar korunarak operatör değişikliği yapılabilmektedir. Sabit numara taşıma hizmeti hizmet sağlayıcı değiştirilirken mevcut numaraların korunmasını sağlar. 0232, 0212, 0252 gibi coğrafi alan kodlarına sahip olan tüm illerimizde bulunan PTSN ya da ISDN(PRI) ya da IP yapıda çalışmakta olan numaralar sabit numara taşıma hizmetinden yararlanılarak Kobikom altyapısına taşınabilir.

Kobikom sabit numara taşıma hizmetinin yanı sıra 0850 numara tahsis, coğrafi numara tahsisi, 0800 ücretsiz numara, bulut santral hizmeti, PBX santral, İYS hizmeti, SMS hizmeti, internet hizmetleri, çağrı merkezi yazılımı, CRM yazılımı, dijital faks gibi hizmetler de sağlamaktadır.

Sabit telefon hizmet sağlayıcının Türk Telekom ya da bir başka servis sağlayıcı olması fark etmeksizin kullanılan sabit numara Kobikom’a taşındığında geleneksel bakır kablo ihtiyacı ortadan kaldırılır. İnternet üzerinden SIP protokolü ile çalışan dijital diğer bir deyişle VoIP numara haline getirilmiş olur. Sabit numara taşıma mobil telefon numarasının taşınması ile aynı işlem olup hattın yasal sahibi numarasını hizmet almak istediği operatöre taşıyabilir.

Sabit telefon hattının Kobikom A.Ş. üzerine taşınması aylık telefon faturalarının %80’e kadar olan bir oranda azaltılması avantajını sağlar. Numara taşındığında mali avantaja ilave olarak teknik açıdan da sürekli bakım ihtiyacı doğuran ve maliyet oluşturan bakır kabloyla çalışan telefon hattına duyulan gereksinim ortadan kalkmaktadır. Bu sayede internet bağlantısı üzerinden sağlanan VoIP altyapısı ve çok daha gelişmiş özelliklere sahip olan yeni nesil IP numaralar kullanılabilir. Numaralar taşındıktan sonra analog yapıdan IP yapıya geçiş yapılır ve asla meşgul çalmayan bir numara özelliği sağlanılmış olur.

Gelişmiş VoIP Hizmetinden Uygun Fiyatlarla Faydalanın

VoIP teknolojisi tek bir numarayla internet bağlantısı üzerinden eş zamanlı olarak sınırsız sayıda çağrı almak ve göndermek için kullanılabilecek en hızlı, en kolay ve en ekonomik yol olma özelliğine sahiptir. SIP (VoIP) hatlar fiziksel tabanlı telefon hattına olan ihtiyaç ortadan kaldırdığı gibi tek bir telefon hattını sonsuz sayıda ölçeklendirme imkanı sağlamaktadır. Yerel ve yurt dışı yönlere doğru yapılan aramalarda geleneksel operatörlere oranla %80 civarında maliyet tasarrufu sağlanabilmektedir. Bakır kabloyla çalışan telefon hatlarının VoIP’e geçirilmesiyle kablo kirliliği ortadan kaldırıldığı gibi birçok mali ve teknik avantajdan yararlanılabilmektedir.

Sabit numara taşıma işlemi için mevcut operatör ve taşınmak istenilen numaraların ayrıntılarının bulunduğu küçük bir form doldurulması gerekir. Numarayı Online olarak taşıma formu kobikom.com.tr üzerindeki Online Numara Taşıma sayfasından doldurulabilir. Ve taşıma talebi iletilebilir. Numara taşıma süresi değişebilmekle birlikte genellikle 2-4 gün içerisinde sonuçlandırılır.

Sabit numara taşıma için taşınacak olan numaralarla ilgili gerekli bilgiler ve belgeler talep sırasında Kobikom müşteri temsilcisi tarafından toplanır. Gerekli belgelerin gönderiminin ardından temsilci numara taşıma sözleşmesini ve abonelik sözleşmesini imzaya hazır şekilde sizlere ulaştırır. Gönderilen taşıma formu ve belgelerle, ülkemizde bulunan tüm operatörlerin ortak olarak kullandığı BTK kontrolünde bulunan NTS portalı üzerinden mevcut operatöre taşıma talebi iletilir ve işlem süreçleri hakkında bilgilendirilmeniz sağlanır.

Sabit Numara Taşıma Hakkında Merak Edilenler

Üzerinde internet olmayan ve 444’lü numara altında çalışmayan tüm PSTN, ISDN ve DID numaraları Kobikom’a taşınabilir. Telefon numarası aboneye ait olup hattın yasal sahibi olan abone kendisine ait olan numaraları her zaman istediği operatöre taşıma ve hizmet alacağı operatörü seçme hakkına sahiptir. 444’lü numaralar yalnızca Türk Telekom tarafından sağlandığı ve farklı bir çalışma topolojisi olduğu için taşınması söz konusu değildir. Numara taşıma hizmeti süresince hizmet, mevcut operatörde etkin bir şekilde kalmalıdır. Numara başarıyla taşındıktan sonra Kobikom tarafından bilgilendirme yapılır. Bu aşamadan sonra mevcut sağlayıcıdan hizmetin iptal edilmesi gerekir. Kobikom bu hizmeti yasal hat sahibi adına yapamaz.

Sabit numara taşıma hizmeti ile sabit hatlara sabit hat ücreti ödenmesi durumu ortadan kalkar. Taşınan numaralar eş zamanlı çoklu alıp gönderme özelliğine sahip olurlar. Yurt içi ve yurt dışı görüşmeler çok daha uygun maliyetlerle yapılır. Aylık olarak yalnızca yapılan görüşme tutarı kadar fatura ödenir. Görüşme yapılmadığı sürece faturalandırma olmaz. Arandıkça bedava dakika kazanıldığı gibi tüm hatların görüşme tutarları ile arama geçmişleri online olarak izlenebilir. Taşınan numara satın alınan IP telefon, FXS VoIP Gateway cihazlarına tanımlanarak kullanılabilir. Adres değişikliği durumunda numara nakil işlemleri ile uğraşılmasına gerek kalmaz. Apple Store ya da Google Market üzerinden indirilebilecek mobil uygulama aracılığıyla sabit hat cepte kullanılabilir. Gelişmiş yönlendirme seçenekleri ile sabit numara online ya da tuşlama yöntemiyle farklı numaralara yönlendirilebilir. Numara taşıma hizmetinin herhangi bir ücreti olmadığı gibi ilk bağlantı ve kurulum için de herhangi bir ücret alınmamaktadır. Numara taşıma istenilen sayıda numara için yapılabilir. Numara taşıma işleminin tamamlandığı tarihe kadar olan süre için mevcut operatörden ücretlendirme gelmesi mümkündür. Taşımanın gerçekleştiği tarih ve saat sonrasında yapılan tüm görüşmeler Kobikom servisi üzerinden faturalandırılacağından eski operatör tarafından herhangi bir ücret yansıtılmamaktadır.

Editör: TE Bilişim