WpFastestCache Önbellek Ayarları

Wpcache eklentisini kullanarak Wordpress altyapılı sitelerimizde hızlandırma, optimizasyon işlemlerini yapabiliyoruz. Bir siteyi hızlandırmak için yapılan en temel şey önbellek temizleme işlemidir. Hemen hemen tüm hızlandırma eklentilerinde bu özellik bulunur.

Wordpresscache önbellek temizleme işlemini yapmak için öncelikle eklentinin "Önbellek Temizleme" sekmesine gidiyoruz. Karşımıza son derece basit şekilde kodlanmış bir sayfa çıkıyor.

Sayfanın üst kısmında yer alan "Önbellek İstatistikleri" kısmını görebilmek için belli bir ücret verip ücretli sürümü satın almanız gerekiyor.

Alt kısmındaki "Önbellek Temizleme" kısmında iki buton yer alıyor.

İlk buton olan, üstünde "Tüm Önbelleği Temizle" yazan butona tıklamanız durumunda sitenizde önbelleğe alınan sabit dosyaların hepsini siler.

İkinci buton olan, üstünde "Önbellek ve Küçültülmüş Stil/Scriptleri Sil" seçeneğine tıklamanız durumunda statik dosyalar ve sıkıştırılmış CSS/ JS dosyalarını siler.

İkinci butonu kullanmanız için herhangi bir neden yoksa kullanmanız tercih edilmez. Eğer sitenizde sayfalarda, temada bir değişiklik olduysa kullanabilirsiniz.

Ek olarak bu işlemi yapabileceğimiz başka bir yöntem de mevcut. Diğer şekilde yapmak için admin panelimize gelip yukardaki navbar alanından "Önbellek Temizleme" yazan yerin üstüne tıkladığımızda bize üç seçenek çıkar.

Burayı kullanarak hızlıca temizleme yapabilirsiniz.

Ayarlar yazan yere tıklayarak bu eklentiye kimlerin erişmesini istediğinizi seçebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim