Buluşmanın açılışında konuşan İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, göreve geldiği günden bu yana geçen 2 ayda neler yaptıklarını paylaştı. Edizgil, şunları söyledi: “Göreve başlayalı 2 ay oldu, il başkanı olarak 14 ilçemiz ve yönetim kurulu olarak neler yaptığımızı anlatmak istiyorum, eski il başkanlarına teşekkür ediyorum. Odunpazarı ve Tepebaşı muhtarlarımızla bir araya geldik, onlarla istişarelerde bulunduk, 6 ilçeyi ziyaret ettik, onların sorunlarını dinledik, esnaf ziyareti yaptık. Gördük ki; ilçelerde biz teveccüh çok fazla, gittiğimiz her yerde etrafımızda kenetlendiler, valimizi, büyükşehir belediye başkanımızı Sanayisi Odası’nı, Esnaf Odaları Birliği’ni, ETO’yu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunu ziyaret ettik, halkımızın güzel ve acılı günlerinde onların yanında olduk. 10 gün önce Genel Başkan Yardımcımız ile Kapı Çal Gönül Al projemiz kapsamında 5169 kişi ile istişarelerde bulunduk, genel merkezdeki en yüksek rakam Eskişehir’de sağlandı, son olarak da Anıtkabir’de Atamızı ziyaret ettik…”

İddialı olduklarını belirten Edizgil, “İYİ Parti hem Eskişehir’de hem de Türkiye’de 1. parti olacak geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. İYİ Parti’nin Eskişehir’de yüzde 25’in üstünde oy alacağını düşündüğünü kaydeden Edizgil, sığınmacılar konusuna da değinerek; “Eskişehir’de sığınmacıların yerli esnaf olarak ticaret yaptığını gördük, halkımız sığınmacılardan çok şikayetçi, İYİ Parti iktidarında onları 2 yıl içinde evlerine göndereceğiz. Bununla ilgili büyük bir hazırlık da yapıldı.” şeklinde konuştu.

Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise Edizgil şunları söyledi: “Bizim gönlümüzde yatan genel başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olmasıdır, ancak kendisi başbakan olmak istediğini söyledi biz buna da sonuna kadar destek veririz.”

AKŞENER’İN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAMIZ LAZIM

İYİ Parti Kurucu Üyesi İbrahim Sayın ise şunları söyledi: “Türkiye’de çok şeyi değiştirdik ve değiştireceğiz de inşallah, İYİ Parti’de olmaktan gurur duyuyorum, Eskişehir’e olan güvenim sonsuz, Eskişehir’i çok güzel günler bekliyor, dört elle Eskişehir’i en iyi yere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Şu anda kritik bir döneme girdik önümüzdeki seçimler çok önemli, hep birlikte hareket edemezsek içinden çıkılmaz bir hal alacak bu nedenle herkesi iyi parti çatısı altında toplanmaya çağırıyorum, Türkiye’nin İYİ Parti’ye çok ihtiyacı var. Altılı masada genel başkanımıza daha fazla destek olmamız lazım, genel başkanımızın önderlik etmesini istiyorum. 5 yıllık süreçte Türkiye’yi parlamenter sisteme geçirecek dirayetli bir başkana ihtiyacı var. Meral Akşener Başbakan olacağını açıkladı ancak biz onun Cumhurbaşkanı olması için elimizden geleni yapmamız lazım. Altılı masanın içinde aklı selim insanlar var ve bunlar Akşener’in aday olmasını istiyor biz de istiyoruz. Süreci iyi yönetmek için Akşener’in elini taşın altına koyması lazım. Bu manada Eskişehir’den destek isteyebiliriz, herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM