Dijital baskı; dijital ortamda dijital bir şekilde bulunmakta olan görsellerin ya da metinlerin, çeşitli materyaller kullanılarak baskı yapılması tekniğine denir. Farklı materyaller üzerinde baskı tekniği uygulanmasını mümkün hale getiren pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Dijital baskı ise, bunlardan sadece bir tanesidir.

Pdf'ler ya da masaüstü dosyalar gibi dijital tabanlı dosyalar;  kağıt üzerine, fotoğraf zeminine, tuval üzerine, kumaş üzerine, sentetik zeminlere, kart stoklarına ve daha birçok alt tabakaların üzerine baskı uygulamak için direkt olarak dijital baskı uygulama makinesine gönderilebilir. Değişken veri kabiliyetine sahip bir teknik olan dijital baskı, uygulamanın her alanında kolaylık sağlar. Her parça için farklı bir koda ihtiyaç duyulduğunda, dijital baskı tek yol olarak kabul edilir.

Genel olarak küçük çaptaki baskı işlemleri için dijital baskı tercih edilmektedir. Ofset baskı tekniğine oranla daha maliyetli, ama daha hızlı bir yöntem olarak bilinir. Dijital baskı tekniği ve diğer baskı teknikleri arasında pek çok fark mevcuttur. Bu farklılıklar insanlar üzerinde kafa karışıklığı oluşturmakta ve kararsızlığa neden olmaktadır. Fakat dijital baskının birçok avantajı nedeniyle genelde dijital baskı tekniği tercih edilmektedir.

Dijital baskının avantajları şu şekildedir;

·         Dijital baskı tekniği uygulanırken baskı kalıplarını değiştirme gereği yoktur. Bu anlamda diğerlerine göre avantajlı konumdadır.

·         Bir değişiklik yapılmak istendiğinde, dijital baskı diğerlerine oranla daha esnektir.

·         Dijital baskı tekniği daha hızlı ve profesyonel bir işlem gerçekleştirir. Böylece zamandan da tasarruf sağlanmaktadır.

Dijital Baskı Tekniği İle Araç Kaplama

 

Araç kaplama; reklamcılık sektöründe popüler yöntemdir. Günümüzde açık hava reklamcılığı oldukça yaygındır ve reklamın hedef kitleye ulaşması açısından da oldukça faydalı bir yoldur. Araç Kaplama, araç üzerine baskı işlemi uygulanarak kaplanması işlemidir. Araç giydirme de denir. Firma logosunun ya da bir ürün görselinin araçlar üzerinde bulunmasına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Bu durum reklam amaçlı araç kaplama işlemine bir örnektir.

Bir aracın gün içinde bulunduğu alanları ve o alanlardaki insanları düşündüğünüzde, bu şekilde tasarlanan bir reklam uygulaması en çok kitleye ulaşan yöntemdir. Bu da reklam veren için büyük bir avantajdır.

www.boranreklam.com sitesi, tüm bu işlemler ile ilgili en kaliteli ve uygun fiyatlı şekilde hizmet vermekte ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Eğer dijital baskı alanında bir çalışmaya ihtiyacınız varsa Boran Reklam markasını tercih edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM