Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Hasan Demir, partilerinin Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tutukluluğunun 86. gününde Eskişehir Adliyesi önünde dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı. Demir, yargı ve siyasette art arda yaşanan gelişmelerin Cumhuriyet değerlerini hedef aldığını belirterek “Her güne yeni bir ihanetle uyanıyoruz” dedi.
Her gün yeni bir ihanetle uyanıyoruz”**
Açıklamasında Türkiye’nin hukuk, sağlık, eğitim ve siyaset alanlarında ardı arkası kesilmeyen krizlerle sarsıldığını belirten Demir, şu ifadeleri kullandı:
“Her güne yeni bir ihanetle veya geçmişteki ihanetlerin etkileriyle başlıyoruz. Cumhuriyetin bir değeri daha her gün ayaklar altına alınıyor. Sözde milliyetçi partilerin öncülüğünde terörist başına yönelik af beklentisi dillendiriliyor; okullarda kadro operasyonları yapılıyor; hukuksuzluk her alanı sarmış durumda.”
Ümit Özdağ’ın tutukluluğu: “Ergenekon benzeri bir kumpas”
Zafer Partisi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın tutukluluğunun 86. gününde konuşan Demir, Özdağ’ın “Mehmetçik Katillerine Af Yok” mitingleriyle yeniden başlatılmak istenen açılım sürecine karşı çıktığını ve bu nedenle hedef alındığını savundu.
“Sayın Özdağ, kaçma şüphesi olmamasına rağmen, yetkisiz bir mahkeme tarafından alelacele hazırlanmış bir polis raporuyla tutuklandı. Hazırlanan iddianame ise X platformunda paylaşılan birkaç gönderiden ibaret.”
“Bu rehin alma girişimidir, Türk milletinin sesidir susturulmak istenen!”
Demir, 11 Haziran’daki duruşmaya kadar geçecek sürenin dahi hukuksuzluğun devamı olduğunu belirtti:
“Bu bir susurluk değil, rehin alma girişimidir. Sayın Ümit Özdağ’ı değil, Türk milletinin sesini susturmaya çalışıyorsunuz. Bu ateşle bilinçli oynuyorsunuz. Bu rezilliğe derhal son verilmeli, Ümit Özdağ serbest bırakılmalıdır.”
“Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz, geri adım atmayız!”**
Açıklamasında sıklıkla Atatürk’ün mirasına atıfta bulunan Hasan Demir, Zafer Partisi’nin durduğu yeri şu sözlerle tanımladı:
“Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Türk devletini Türk milletine geri vermeye yemin ettik. Gençliğe Hitabe’yi ezbere bildiğimiz kadar, Bursa Nutku’nu da çok iyi biliyoruz. Ne ahirete havale ederiz ne de helalleşme tiyatrolarına dahil oluruz. Bu halkı sefalete mahkûm edenlerle, terörle pazarlık yapanlarla mücadelemiz sürecek.”
“Tarihi yine Türk milleti yazacak”
Demir, açıklamasının sonunda Eskişehir halkına ve tüm Zafer Partililere çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Bugün susanların yarın ‘ben demiştim’ deme hakkı yoktur. Biz ne çetelerle ne cemaat kalıntılarıyla pazarlık yaparız. Tarih, bu topraklarda yine Türk milletinden yana yazılacak. Ama siz Meriç Nehri’ni geçebilirseniz kendinizi şanslı sayacaksınız.”