Isıl dengeyi sağlamak üzere imal edilen ve enerji sistemlerinde ısı kaybının giderilmesi için kullanılan sistemdir. Buffer tank yüksek izolasyonu ile ısı kaybına yol açmaktadır. Buffer tanklar soğutma ve ısıtma sistemlerinde çok sık yararlanılmaktadır.

Green Climate ile buffer tank sistemi yenilebilir enerji sistemlerinde uygulandığı gibi aynı zamanda birden fazla ısı kaynağının tek bir sistemde toplanmasını da sağlamaktadır. Yenilebilir enerji sistemlerinde ısı pompalarının monte edilmesinde kullanılan buffer tank sistemleri verimliliğin artırılmasında kullanılmaktadır.

Buffer Tank Hesabı Nasıl Yapılır?

Buffer tank sistemleri çalışma yapısı aynı bir pil mantığı ile enerji depolanması ve ihtiyaç duyulduğunda sistemin devreye geçmesini sağlar. Denge kabı sisteminde yüksek izolasyon sayesinde enerji verimliliğini arttırmaktadır. Buffer tank kapasitesini belirlemek için bazı değerler göz önüne alınır. Göz önünde bulunması gereken değerlerden biride küçük ölçekli tesislerde sistemde bulunması gereken su miktarı 7 lt olması gerekmektedir.

Büyük ölçekli tesislerde ise su miktarının 10 lt olması ideal miktarıdır. Buffer tank ısıl dengeyi sağlamak için ve açma kapama sistemi ile çalışan eski sistemin çok fazla enerji harcamasından dolayı buffer tank sistemi bu ısı dengesini sağladığı için daha çok tercih edilmektedir. Bu ısı dengesini sağladığından daha verimli bir sistemden oluşmaktadır. Bu sistem kullanımı ile hem zamandan tasarruf edilir hem de enerji tasarrufu sağlamış olunur. Daha fazla bilgi edinmek için Green Climate sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.greenclimate.com.tr/menu/38/buffer-tank.html

Editör: Mustafa YILDIRIM