30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümünde, Büyük Zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurtuluş savaşımızın aziz komutanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle taçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşının 101. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. 

30 Ağustos 1922, emperyalist devletlerin himayesinde Anadolu’yu işgal eden Yunan ordusunun bozguna uğratıldığı, Anadolu’da bağımsızlık ve özgürlük güneşinin doğduğu gündür. 30 Ağustos’un devamında yurdumuz tümüyle düşmanlardan temizlenmiş bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolu açılmıştır.

30 Ağustos, Türk milletinin şanlı tarihinin dönüm noktasıdır. Dünya tarihinin de en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

Aradan geçen 101 yılın sonunda ise ne yazık ki iç ve dış bazı odaklar tarafından ülkemizin laik, demokratik yapısı değiştirilmek istenilmektedir. Bilinmelidir ki, ülkemizin geleceği için olan umutlarımızdan aldığımız güçle karanlığa asla geçit vermeyeceğiz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Büyük Zaferin 101. yıldönümünde, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatma konusundaki kararlılığımızı kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.

Büyük Zaferin 101.Yıldönümünde duyarlı Eskişehirlileri 30 Ağustos Çarşamba günü saat 9:30’da Vilayet Meydanında yapılacak olan törene davet ediyoruz.”

 

TÜGİAD’dan Başkan Ataç’a ziyaret TÜGİAD’dan Başkan Ataç’a ziyaret

Editör: Mustafa YILDIRIM