Eskişehir Azerbaycanlılar Derneğinin Hocalı Katliamının 30. yıl dönümü anısına düzenlediği “Dinmeyen Feryat-Hocalı Soykırımı” Paneli için Eskişehir’e gelen Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Misafirlerini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen önceden belirlenen programı sebebiyle 27 Şubat akşamı düzenlenen panele katılamadığını belirterek, “1992 yılında gerçekleşen katliamın acılarını 30 yıl geçmesine rağmen asla unutmadık. Yüzlerce Azerbaycan Türkü kardeşimizin acısını hâlâ yüreğimizde hissediyoruz. Gelecek nesillerin de yapılan katliamı öğrenmesi için düzenlenen paneller oldukça önemli. Nazik ziyaretiniz için teşekkür ederim” dedi. Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve belediye bürokratları da Başkan Büyükerşen’e eşlik etti.

Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ve beraberindeki heyetin yanı sıra ziyarete Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın da katıldı. Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev ziyaret sonrası Başkan Büyükerşen’e Azerbaycan'da 2020 Dağlık Karabağ Savaşı'nda ölen askerlerin anısının sembolü olarak kabul edilen “har-ı bülbül” sembolünün yer aldığı rozet hediye etti. Çektirilen hatıra fotoğrafı sonrası ziyaret tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM