Yerel seçimler öncesinde mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in aday olup olmamasının tartışılmasını anlamsız bulduğunu dile getiren Kaplan, Eskişehir'in sorunlarına kafa yorulması gerektiğini belirtti ve ekledi: “Büyükerşen isterse aday olur, ister olmaz. Lütfen aday olmasın gibi, yalvarıp yakarırcasına açıklamaları biraz özgüvensiz tartışmalar olarak görüyoruz. ” şeklinde konuştu. Büyükerşen'in yaşına dair tartışmaları da yakışıksız bulduklarını dile getiren Kaplan, “Büyükerşen’in hizmetini tartışmak lazım. Büyükerşen bir şeyi yapamıyorsa onu tartışalım. Şehrimizdeki trafik sorunu, altyapı sorunu ortada. Bunun dışında yaşıyla alakalı tartışmalar yakışıksız ve anlamsız. Vatan Partisi olarak yerel seçimlerde halkçı, kamucu, insanımızın barınma, yaşam güvenliği, ulaşım konularındaki sorunlara başlayarak, odaklanacağız.” ifadelerini kullandı.

Hayat pahalılığıyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sırtından yapılamaz Hayat pahalılığıyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sırtından yapılamaz

EN ÖNEMLİ KONU DEPREM

Yerel yönetimlerin en önemli konusunun deprem olduğuna dikkat çeken Vatan Partisi İl Başkanı Furkan Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi parti için olursa olsun, hangi aday için olursa olsun, önemli olan yerel yönetimlerde anlayışların değişmesidir. Bu yerel yönetimde en önemli konu, tek konuşulması gereken konu, arkamızda bıraktığımız, hatta bırakamadığımız depremdir. Bu depremin acısı hala kapanmadı. Yerel yönetimlerdeki genel şehir planlamasındaki eksiklikler çok acı bir tokat olarak yüzümüze vurdu. İnsanlar yakınlarını kaybetti, sevdiklerini kaybetti. Milletimiz 20-25  yılda teröre vermediği kaybı depremde verdi birkaç hafta içinde buradan bu sonuç ortaya çıkıyor ve devletimizin yaptığı TOKİ'nin yaptığı binaların hem sağlam olduğunu gördük. Hem de ucuz yolda herkese eriştirildiğini gördük. Yerel seçimlerde de kişiler arası ucuz polemiklerden ziyade Eskişehir'in kira sorununu nasıl çözeriz? Konut sorununu nasıl çözeriz? Altyapı sorununu nasıl çözeriz? Depreme dayanıklılık meselesini depreme hazırlıklılık meselesini nasıl çözeriz… Bunlara dair kafa yormamız lazım.”

Editör: şenay Yıldırım