Konya’da gerçekleşen Türkiye Genç Kızlar Grup Müsabakalarında ilk maçında Bayanlar Gençler Ligi (BGL) Orman Genel Müdürlüğü sporcularından oluşan Ankara Bilim Koleji Anadolu Lisesi ile karşılaşan Eskişehir temsilcisi, sahadan 97-66 skorla galibiyet ile ayrıldı. 17 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen son maçında ise Akşehir Lisesi ile karşılaşan Çağdaş Genç Kız A Takımı, 84-23’lük skorla sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Anadolu 2. tura yükseldi Anadolu 2. tura yükseldi

6-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazanan Çağdaş Perileri, Türkiye’nin en başarılı 32 takımı arasına kalma başarısı gösterdi. 

BU SENE DE İLK 16 TAKIM ARASINA GİRECEĞİZ

Elde ettikleri başarı hakkında konuşan Özel Çağdaş Fen Lisesi Müdür Yardımcısı ve takım antrenörü Burak Şen, şunları söyledi: “Genç Kız A Basketbol Takımımız, kurulduğu günden beri her turnuvada, Eskişehir Şampiyonu olmuş, her sene Türkiye’nin en başarılı 32 takımı arasına girmiştir. Başarılı yükselişini sürdüren kızlarımız, 2023 yılında ise Türkiye’nin en başarılı 16 takımı arasına girme başarısı göstermişti. Bu sene için de ilk hedefimiz, bu başarıya ulaşmak. Sporcularımızı gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyor, 6-9 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Türkiye Yarı Finallerinde başarılar diliyorum. Yarı finallerden de başarıyla ayrılacağımıza ve ilk 16 takım arasına gireceğimize dair inancımız tam.”

Editör: Mustafa YILDIRIM