Eskişehir Yunus’un İzinde  Kardeşliğin Simgesidir Eskişehir Yunus’un İzinde Kardeşliğin Simgesidir


Konuya yönelik açıklama yapan TİP Eskişehir İl Örgütü üyesi Büşra Demir, “Cumhuriyetin temel kazanımlarından olan adalet kavramı hiçe sayılmakta, Anayasa mahkemesinin kararı yerel mahkeme tarafından uygulanmayarak adeta halkın iradesine insan haklarına ve adalete meydan okunmaktadır. Bu oyalamaya karşı sadece TİP vekilleriyle değil, hukuka sahip çıktığını öne süren tüm vekilleri yanımızda görmek isterdik. Dava, Can Atalay davası değil, Türkiye bir hukuk devleti midir, değil midir davasıdır.” şeklinde konuştu.
Can Atalay’ın bir hak savunucusu olduğunun altını çizen Demir, “Bir Gezi direnişçisi olan Atalay, AKP iktidarının kindar hedefine maruz kalmıştır. Atalay ile birlikte hâlâ hapiste olan Gezi tutsakları onurumuzdur. Gezi tutsakları özgürlüğüne kavuşuncaya kadar topyekûn mücadelemiz devam edecektir. Can Atalay’ı cezaevinde tutarak aynı zamanda depremzede Hatay halkına zulmedilmektedir. Can Atalay’ın yeri cezaevi değil, hâlâ barınma, gıda, temiz su, ulaşım, eğitim, sağlık sorunları yaşayan Hatay halkının yanı olmalıdır.” dedi. 
TİP Eskişehir İl Örgütü Can Atalay özgürlüğüne kavuşana kadar Ulus Anıtı önünde oturma eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Editör: Mustafa YILDIRIM