Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor


Çarık artık ayağı sıkıyor
Mecliste birinci madde oy birliğiyle kabul edildi. 4 madde ise ilgili komisyonlara gönderildi. Meclisin 6 Şubat 2024’te tekrar toplanmasına karar verildi. CHP Grubundan Emre Genç; “Ekonomik sıkıntı her geçen gün büyümekte. İktidar şu anda sessiz. TÜRASAŞ işçileri, HARB-İŞ işçileri eylemde, aynı şekilde Şeker Fabrikası işçileri konusunda da hiçbir söylem gelmiyor. AK Belediyecilikle tanıştıracağız deniliyor fakat AK Parti Belediye Başkan Adayı Emek Mahallesi’nde açtığı aşeviyle övünüyor. Çarık artık ayağı sıkıyor ve yerel seçimlerde bu sıkıntıların içerisinde olacaktır.” dedi. 
Özcan, “TOKİ’lerin sorumlusu belediyeler”
CHP Grubundan Ali Haydar Çelik’in TOKİ mağdurlarını gündeme getirmesinin ardından cevap veren AKP Grup Başkanvekili Murat Özcan, “Eskişehir TOKİ ile ilgili gecikme ile artan tepkilerin sebebi Büyükşehir ve Odunpazarı’dır. Taksitlendirme sistemini bilmeyenler olabilir. Maaş artış oranlarıyla paralel artar.” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmek fabrika açılışına yönelik de konuşan Özcan, “Bir yıldan beri açılışı durmadan ertelenen, 5 yılda yaptığı iki müzenin dışında tek hizmet eseridir. Bununla da övünülecek bir şey yoktur. Seçim öncesi açılışı gerçekleştirilen fabrika. Bu kadar da hizmet yapılsın.” dedi. 
Ekonomiyi, ülkeyi kötü yönetiyorsunuz
Halk ekmek fabrikasına yönelik konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yaşam zorlaşıyor. O nedenle halk ekmek fabrikası zorunluluk haline geliyor. Günde en az 5 ekmek yiyen yurttaşlarımız var, bunun karşılanması oldukça zor. Bunu biz biliyoruz. Daha da halk ekmeklerin çoğalması lazım. Sadece halk ekmek fabrikasına ucuz değil, her fabrikaya ucuz un vermek devletin görevidir. Aksi halde bu ekmeğin 20 liraya çıkması bile kaçınılmaz çünkü yanlış yönetim var. Ekonomiyi ve Türkiye’yi kötü yönetiyorsunuz. Bunun düzelmesi lazım.” şeklinde konuştu. 
TOKİ sözleşmesi eşit bir sözleşme değil
TOKİ konusuna da değinen Kurt, “TOKİ’de Odunpazarı’nın suçlanması kadar abes bir şey yoktur. TOKİ’de ruhsat almadan inşaatlar başlamıştır. Belediyenin görevi kaçak inşaatı önlemektir. Kamu binaları ruhsata tabi olmadığı halde TOKİ bizden ruhsat istedi. Bizim yapmış olduğumuz işin doğru iş olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Orada sorun sosyal konut üretme amacından sapmasıdır. Toki ile insanlar arasında yapılan sözleşme eşit yapılan bir sözleşme değildir. Zorunluluktan kaynaklı atılan imzadır. Devlet ucuz konut yapacak diye atılan imzadır. Maaş arttıkça ödeme oranının artması o insanların yoksulluğunun devam etmesidir. Maaş arttı, TOKİ taksitiniz, kiranız da artsın derseniz maaşı arttırmayın. Maaşın satın alma gücünü arttırın.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM