Eskişehir’de Cep Telefonu Tercihlerinde RAM ve Depolama Alanı Öne Çıkıyor

Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, müşterilerin cep telefonu seçimlerinde RAM ve depolama alanının yanı sıra tamir maliyetlerini de dikkate aldıklarını belirtti. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte cep telefonlarının özellikleri artarken, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklılaşan talepler de göze çarpıyor.

Fiyat ve Performans Kullanıcı Kararlarını Etkiliyor

Gündelik kullanımdan oyun ve iş amaçlı kullanıma kadar geniş bir yelpazede tercihler yapan vatandaşlar, ‘iyi olsun, ucuz olsun’ anlayışıyla hareket ediyor. Aytekin, müşterilerin Amoled ekranlar yerine daha uygun maliyetli TFT veya IPS ekranları tercih ettiklerini ve cihazların potansiyel arıza durumlarına karşı maliyetleri göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Marka Sadakati ve Özellikler Arasındaki Denge

E-Ticaret Sitelerinde Mobil SMS Onay ile Güvenlik E-Ticaret Sitelerinde Mobil SMS Onay ile Güvenlik

Telefon alırken bazı kullanıcıların özelliklere değil, belli bir markaya odaklandıklarını söyleyen Aytekin, “İnsanlar telefonlarda en çok RAM ve hafızaya dikkat ediyor. Bu ikisi iyi olduğu sürece, telefonun kamerası ve görünüşüne çok fazla önem vermiyorlar” dedi. Orta segment telefonların fiyatlarının 8 bin ile 12 bin lira arasında değiştiğini belirten Aytekin, kullanıcıların tercihlerinde fiyat-performans dengesinin önemli olduğunu vurguladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM