CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile sıcak yerel seçim gündemini konuştuk. Esgazete Yazı İşleri Müdürü Şenay Bilik Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Çakırözer’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-İstanbul ve Ankara dışında açıklanan büyükşehir yok, genel merkez yerel seçime ilişkin il yönetiminden, milletvekillerinden, belediye başkanlarından görüş aldı ve yapılan memnuniyet anketini de dikkate alarak bir karar verecek. Önümüzdeki 1 hafta içinde, Ocak ayı ortalarında Eskişehir adaylarının açıklanacağını düşünüyorum.

-Bence Eskişehir için ortada bir kafa karışıklığı yok, Eskişehir’de başarılı belediye başkanlarıyla devam edileceğini düşünüyorum Eskişehirliler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i seviyor, yaptığı hizmetlerle Eskişehir aşığı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılan anketlerde de yüzde 60-65 oranında büyükşehir ve belediye hizmetleri konusunda memnuniyet ve güven oranına sahip. Yılmaz hoca devam etme kararında olduğu sürece bir değişiklik yaşanacağını düşünmüyorum. Diğer iki merkez ilçe belediye başkanlarımız Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da başarılı ve onların da devam etmelerini isteriz.

-Yılmaz Büyükerşen’in yaşına ilişkin eleştirilere gelince burada önemli olan yaş ya da dönem değil, bulunduğu ilde, ilçede halkın güvenini kazanıp kazanmamasıdır. Belediye başkanları eline kazma kürek alış çalışmayacak önemli olan yönetim kabiliyeti ve vizyonudur. Türkiye’de belediye başkanı denince akla gelen ilk isimlerden biridir; Büyükerşen nitekim aldığı sayısız ödüller de bunu gösteriyor, Eskişehir’deki yaşam kalitesinin yüksek olması da bunun göstergelerindendir. Başkanlarımızın bunu bir de 22 yıllık bir iktidarın her türlü engellemesine karşı yaptıklarını unutmamalıyız…

-Yılmaz hocaya en saygılı isimlerin başında genel başkanımız Özgür Özel geliyor, Eskişehir söz konusu olduğunda Özel’in açıklamaları da bunu gösteriyor zaten, karar verirken birinci bakacakları da Eskişehirlilerin düşüncesi olacaktır. Anketlerde de bu güvenin sağlandığını görüyoruz. Yalnızca Eskişehir değil tüm şehirlerde daha başkan adayları açıklanma sürecine girmedi.

-CHP büyük bir çınar, Yılmaz hoca bırakacağını açıklamadığı sürece farazi bir senaryo hakkında konuşmaya gerek yok.

-Sosyal Demokrasi Derneği’nin Yerel Yönetimler Çalıştayı konusuna gelince; biz milletvekillerinin de çok geç haberi oldu. 3 Ocak günü saat 16.30’da telefonla aranıp davet edildik. Bu davet de Büyükerşen ve Ataç’ın ortak açıklamasından sonraydı. Benim de haberim yok, konuşmacıların isimleri belli ama davetleri yapılmamış, bir organizasyon hatası olduğun düşünüyorum. Böyle bir organizasyon yapılmadan başkanlara danışılması gerekiyordu tabi…

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

-Genel merkez tarafından milletvekillerinin görüşü sorulduğunda ben merkez iki ilçe büyükşehir başkanlarının halkın güvenine mazhar olduğunu ve bu üçlü yapının devam etmesi yönünde görüş bildirdim.

Ocak ayı bitmeden tüm ilçeler de dahil olmak üzere Eskişehir adayların açıklanacağını düşüyorum. Böylece alana çıkıp çalışmaları hızlandıralım. CHP’li 1 artı 6 ilçe belediye başkanı sayımızı arttıracağımıza inanıyorum…

Editör: Mustafa YILDIRIM