Eskişehir İl başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Av. Talat Yalaz, “

Son günlerde yaşanan gelişmelerin hukuk devleti ilkesinin ciddi şekilde zedelendiğini ve demokratik normların ayaklar altına alındığının göstergesi olduğunu belirten Yalaz, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Hatay Milletvekili meslektaşım Şerafettin Can Atalay'ın tahliye talebini reddetmesi ve Anayasa Mahkemesi üyelerine karşı suç duyurusunda bulunması, hukukun üstünlüğüne, demokratik normlara ve anayasanın güvence altına aldığı temel hak ve özgürlüklere yönelik vahim bir saldırıdır. Kabul edilemez! Anayasa Mahkemesi, demokratik adil hukuk devletinin tartışılmaz ve vazgeçilmez bir gerçeğidir.” açıklamasında bulundu.

Belediyelere ayrılan ödeneklerde bir kısıtlama yok Belediyelere ayrılan ödeneklerde bir kısıtlama yok

Yargıya müdahale etmeyin!

Eskişehir CHP İl örgütü olarak hukuki normları ve milli iradeyi yok sayan bu tavırlara karşı çıktıklarını ifade eden Yalaz, “Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, demokrasinin temel taşlarından biridir. Ancak siyasal iktidarın yargıya müdahalesi, hukuki öngörülebilirliği yok sayarak temel hak ve özgürlükleri tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle, iktidar partisi yetkililerine çağrıda bulunuyoruz: Yargıya müdahale etmeyin, hukukun üstünlüğüne olan saygınızı gösterin ve demokratik normlara uygun bir biçimde hareket edin. Zira yargı sizin, bizim hepimizin üstünde olmalıdır. Size veya bize göre taraf olamaz, olmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Yargıya güven en düşük seviyede

Yargıya güvenin iktidar eli ile tarihin en düşük seviyesine geldiğini dile getiren Yalaz iktidara seslendi; “İktidar eli ile yargıya olan güven tamamen yok edilmek üzeredir. Demokratik hukuki düzen tüm yurttaşlarımızın vazgeçilmez bir gerçeğidir, ihtiyacıdır. Kişiden kişiye, görüşten görüşe değişmez, değişmemelidir. İktidara bir kez daha sesleniyoruz yargıdan elinizi çekiniz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM