Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, şunları söyledi: “CHP’nin İnönü’de 3 aday adayı bulunmaktaydı, ilçe başkanımızın süreci iyi yönetmesiyle aday adayları arasında ciddi bir işbirliği vardı zaten. Metin beyin sağlık sorunları nedeniyle partisinin zarar görmemesi ve sahada adaptasyon sorunları yaşayacağı düşünmesinden böyle bir irade ortaya koydu. Metin bey 2 oy farkla aday olarak belirlenmişti, o çeklince 2. sıradaki adayımız Balkan Aktaş bey İnönü için başkan adayı olmuştur. İnşallah hep birlikte İnönü’yü hasret kaldığı belediyecilikle tanıştıracağız. İnönü halkı CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliğine hazırdır.”

Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı

İnönü’nün yeni başkan adayı Balkan Aktaş ise şöyle konuştu: “Güzel bir ön seçim yaptık, Metin kardeşim bırakmak durumunda kalsa da hep birlikte olacağız, sağlık problemleri bizi üzdü Allah’tan acil şifalar diliyorum iyi bir aile babası olarak ailesinin yanında olmak istedi. Biz zaten berberdik yine birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Son iki dönemde yapamadık belki ama bu seçimde kazanacağız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM