Çakırözer’den Eskişehir’deki veteriner hekimlere ziyaret Çakırözer’den Eskişehir’deki veteriner hekimlere ziyaret

 

“Teröre destek olmak demek”
12 şehit verdiğimiz saldırıyı kınamak için TBMM Genel Kurulu'nda okunan ortak bildiriye CHP ve DEM Partisi imza atmamıştı. CHP’nin imza atmaması üzerine konuşan Candemir, “Aslında bildiriye imza atmamak demek terör örgütüne destek olmak demek. 16 vatan evladımız sınır hattında şehit olmuş. Millet olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bizim tek söyleyeceğimiz şey şu, Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş ayarlarına yeniden dönmeli. Çünkü CHP’nin fikri yapısı Türk milliyetçiliğini savunan bir fikri yapısı olması gerekiyor.” dedi.

“Özgür Özel birileri tarafından özelleştirilmiş”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik konuşan Candemir, “Sayın genel başkanın bugün de söylediği gibi Genel Başkan Özgür Özel birileri tarafından fikri olarak özelleştirilmiş. Bu hoş bir tablo değil. Tabi ki burada CHP yönetimi ile CHP seçmenini ayırmak gerekiyor. Rahmetli Atatürk mezardan kalksa yeniden istiklal mahkemelerini kurar gereğini yapardı. Arkadaşlar iyi demleniyorlar.” şeklinde konuştu. 

“Vatandaşlar gereğini sandıkta gösterecek”
Özgür Özel’e Manisa’da şehit cenazesi sırasında vatandaşların gösterdiği tepkiyi de yorumlayan Candemir, “İnsanların acı yaşadığı zamanlarda tepki gösterirler çünkü siz geçen sefer de bir şehit cenazesinden sonra apar topar DEM Partisi’ne gidiyorsunuz. Mecliste herkesin birlikte olması gereken bir konuda ayrı bir tutum sergiliyorsunuz. Verdiğiniz demeçler, yapılan şeyler tabi vatandaşta tepki oluşturuyor. CHP gerçekten 1939’daki ile şimdiki CHP çok farklı noktada. Geçmişte içine PKK kaçmış diyorduk, şimdi de demlenmeye başladılar. Bunlar CHP’nin özüne, ruhuna yakışmayan hareketler. Vatandaş gereğini sandıkta gösterir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM