Gordion Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Çocuk felcine farkındalık etkinliği Adalar’da gerçekleştirildi.  Porsuk Çayı üzerinde bulunan köprüye Çocuk felcinin önemini anlatan bayrağın asıldığı etkinlikte üyeler broşür dağıtımı da yaptı. Etkinlik ve çocuk felci hakkında bilgi veren Eskişehir Gordion Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mesut Akavioğlu, “Çocuk felci ile müdahale kapsamında her yıl 24 Ekim’de  anma etkinliği düzenliyoruz.

24 Ekim Dünya Çocuk Felci Günü, Uluslararası Rotary tarafından çocuk felcine karşı bir aşı geliştiren ilk ekibi yöneten Jonas Salk'ın doğumunu anmak için her 24 Ekim’de ‘Dünya Polio Günü’ kutlanmaktadır.

Gordion Rotary Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte çocuk felcine yönelik farkındalığı artırmak amaçlı bayrak asımı gerçekleştirdik”dedi.

Onursal projeye destek verin

“Harekete geçin Rotaryanların bu onursal projesini destekleyin” çağrısında bulunan Akavioğlu, “Çocuk felci küçük çocukları ömür boyu sakat bırakan hatta ölümle sonuçlanabilen viral bir hastalıktır. Rotary’nin 1985 yılından beri 1.2 milyar dolardan fazla para harcayarak Çocuk Felci Hastalığı’na son verme gayretleri halen devam ediyor”dedi.

 cocuk-felcine-dikkat-cektiler (1)cocuk-felcine-dikkat-cektiler (3)cocuk-felcine-dikkat-cektiler (2)

 

Editör: Mustafa YILDIRIM