Mahir Sayın İstişare meclisine girdi Mahir Sayın İstişare meclisine girdi

Aday Adayları bir bir meydana çıkıyor. Hiç şüphesiz en süpriz aday Halen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olan Mahmut Çorumlu oldu. Emniyet Teşkilatında yıllarca başarılı işlere imza atıp emniyetin üst noktalarına kadar gelmeyi başarmış olan Çorumlu ismi Eskişehir’de gündem oldu.

 Diğer bir çok siyasi görüşün olumlu yönde baktığı Çorumlu’nun Cumhur İttifakı adayı olarak çıkarılması şuan gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor. AK Parti’nin en üstüne kadar isminin gittiği, Çorumlu’nun önümüzdeki hafta aday adaylığını açıklayacağı gelen haberler arasında.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI…

1990 yılında Emniyet Teşkilatında Komiser yardımcısı olarak göreve başlayan Çorumlu Türkiye Gündemini işgal eden bir çok operasyona imza attı. Özellikle toplumun kanını emen Tefeciler,Uyuşturucu satıcıları,Mafya tipi yapılanmalar,Kaçakçılık,Dolandırıcılar ve benzeri suç örgütlerine aman vermeyip başarılı operasyonlarına imzasını attırdı.

Fetö ile mücadelede bilinen efsane bir isim olan Çorumlu bir çok fetöcüyü gün yüzüne çıkarıp adalete teslim etti.

İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı yerlerde bir yandan suç örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da suça bulaşmamış vatanını milletini seven vatandaşlara devletin şefkatli elini uzattı.Halktan ve sokaktan hiç kopmadı.

Mahmut Çorumlu kimdir?

1968 yılında Emirdağ’da doğan Çorumlu 1986’de Polis Koleji,1990  yılında da Polis Akademisinden mezun oldu. Çeşitli illerde ve merkezde  İstihbarat,Kom gibi kritik ve önemli bir çok birimde görev yaptı.

Emniyet içinde FETÖ mücadelesinin sembol isimlerinden olarak bilinen Mahmut ÇORUMLU 1999 yılında devlet içinde ilk kez hazırlanan FETÖ raporunu yazan ekipte yer aldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM