Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende CHP İl Başkanı Recep Taşel konuştu. Kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin siyasi önderi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99 yaşında olduğunu belirten Taşel, “Bugün bu tarihi mirası coşkuyla kutlamak ve Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılını hep birlikte inşa etme kararlılığımızı bir kez daha güçlü bir sesle beyan etmek için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak görevini yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.  
TEK ADAM REJİMİ BÜYÜK BİR YIKIMA YOL AÇTI
Cumhuriyetin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yıllarının büyük bir yıkıma yol açan “Tek Adam Rejimi” ile geçtiğini ifade eden Taşel, “Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır.” şeklinde konuştu.  İçinde bulunulan durumda umutsuzluğa yer olmadığını belirten Taşel, “Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız.” dedi. 
SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK, KARARLIYIZ
Taşel sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi, 99’uncu kuruluş yıldönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. Sorumluluğumuz büyük. Kararlıyız. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir.”

Törene CHP Eskişehir il örgütünün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM