Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mustafa Çekiç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın konuşmasıyla başladı. Toplantıda meclis üyeleri tarafından gündem maddeleri karara bağlandı. ETO Başkanı Metin Güler, toplantıdaki konuşmasına Cumhuriyetin yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bu günlere gelmesinde emeği geçenlere rahmet dileyerek başladı. ETO koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun Başkanı olarak ikinci kez seçilen Elif Gürkaynak’ı ve kurul üyelerini tebrik eden ETO Başkanı Metin Güler, kurul başkanı Elif Gürkaynak’a ve kurul üyelerine yeni dönem için başarı dileklerini iletti.

Enerji ve iletişim kuruluşlarından  Ünlüce'ye tebrik ziyareti Enerji ve iletişim kuruluşlarından Ünlüce'ye tebrik ziyareti

Odaların kurduğu birlik ve beraberlik şehirde de sağlanmalı

 Cumhuriyetin ikinci yüzyılı hakkında da değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in cumhuriyetin ikinci yüzyılında çok önemli bir rolü olacağına inandığını kaydetti. Eskişehir’in potansiyeli olan, katma değer üretimi her yıl artan, 4 milyar dolar ihracatı aşan bir şehir olduğunu belirten Güler, Eskişehir’in hizmet sektörüyle, yetişmiş insan kaynağıyla, tarımı ve ticaretiyle çok daha büyük başarılara imza atabileceğinin altını çizdi. Ancak bu başarının şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların, atanmışların ve seçilmişlerin şehrin geleceğini ilgilendiren konularda ortak hareket edebilmesi halinde hızla sağlanabileceğini belirten Güler, cumhuriyetin ikinci yüzyılında Eskişehir’de bu birlik ve beraberliği görmeyi arzu ettiğini dile getirdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın, Eskişehir Sanayi Odası’nın, Eskişehir Ticaret Borsası’nın ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin bu birlikteliği sağladığını ve şehrin ekonomisine yönelik kararlarda ortak hareket etmeyi başardığını belirten Güler, ETO’nun şehrin geleceğini ilgilendiren konularda sorumluluk almaya devam edeceğini ifade etti.

Meslek komitelerimiz üyelerimizin sorunlarını çözmek için çalışıyor

 Odanın meslek komitelerinin çalışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, meslek komitelerinin kendi sektörlerindeki üyelerinin taleplerinin belirlenmesinde ve üyelerin sorunlarının ilgili kurumlara ve kuruluşlarına iletilmesinde öncülük ettiğini dile getirdi.  Son bir yıl içinde üyelerin sorunlarını tespit etmek ve taleplerini iletmek üzere toplam 555 meslek komitesi toplantısı gerçekleştirildiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler,  bu toplantılarda 650 karar alındığını ve alınan kararların ilgili kurum ve kuruluşlara iletildiğini kaydetti. Güler, 1 yılda 20'ye yakın sektörel istişare toplantısı gerçekleştiren ve 45 kamu kurum ve kuruluşunu ziyaret ederek ETO üyelerinin taleplerini aktaran meslek komitelerine teşekkür etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM