Gazeteci Cüneyt Özdemir, Brüksel'de yaptığı bir görüşmenin ardından Eskişehir'de gündem olan fon tartışmasına son noktayı koydu. Özdemir, söz konusu konuşmanın Eskişehir'le ilgili olmadığını belirterek, “Bakın, yalanlıyorum! O il Eskişehir değil” dedi.
Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Belçika'nın başkenti Brüksel'de katıldığı bir etkinlikte AK Parti teşkilatları ve fon tartışmalarıyla ilgili aktardığı kulis bilgileri, Eskişehir siyasetinde gündem olmuştu. Günlerdir devam eden tartışmaların ardından Özdemir'den yeni bir açıklama geldi.
Özdemir, yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmenin Eskişehir'le ilgili olmadığını kesin bir dille ifade ederek, Eskişehir basınında yaşanan tartışmalara açıklık getirdi.
“Eskişehir basınında kıyamet kopuyor”
Brüksel'de katıldığı kokteylde farklı illerden iş insanları ve siyasi isimlerle görüştüğünü anlatan Özdemir, daha önce isim vermeden aktardığı bir sohbetin Eskişehir'le ilişkilendirilmesi üzerine şu ifadeleri kullandı:
“Geçtiğimiz hafta Brüksel'deydim ve Brüksel'de bir kokteyle katıldım ve bir dedikodu verdim. Vardır ya hani, kulislerde şu konuşuluyor, bu konuşuluyor. Orada isim vermeden bir ilde ve o ildeki AK Parti teşkilatından bahsettim.”
Söz konusu konuşmanın ardından Eskişehir'de yaşanan gelişmeleri takip ettiğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:
“Şimdi bunun üzerine Eskişehir basınında kıyamet kopuyor. Günlerdir seyrediyorum. Acaba şu mu, yoksa bu mu, yoksa şu mu? Şu zan altında açıklamalar yapıyorlar. Eskişehir'de böyle bir Cüneyt Özdemir fırtınası kopuyor.”
“AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak'la görüştüm ama bahsettiğim o değil”
Özdemir, Brüksel'de AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak'la da görüştüğünü doğruladı. Ancak fon tartışmasına konu olan sohbetin Albayrak'la yapılmadığını belirtti.
Özdemir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Allah aşkına Eskişehirli meslektaşlarıma sesleniyorum: Sakin olun, bahsettiğim il Eskişehir değil. Yani onlar da zan altında kalmış durumdalar. Evet, Eskişehir il başkanıyla da konuştum ben, AK Parti il başkanıyla orada. Gayet de sıcak bir sohbetimiz oldu ama benim bahsettiğim il onlar değil.”
“Bakın, yalanlıyorum! O il Eskişehir değil”
Görüştüğü kişinin hangi ilden olduğunu açıklamayacağını belirten Özdemir, bunun özel bir sohbet olduğunu vurguladı.
“Hangi il olduğunu da özellikle söylemiyorum, çünkü kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Off-the-record yaptığımız aramızda bir konuşmaydı. O yüzden de ilini belirtmiyorum. Artık bu tartışmaya Eskişehir'de son noktayı koyabiliriz artık.”
Özdemir, açıklamasının sonunda ise şu sözlerle iddiaları bir kez daha yalanladı:
“Bakın, yalanlıyorum! O il Eskişehir değil.”
Burçin Acar da iddiaları reddetmişti
Özdemir'in ilk açıklamalarının ardından Eskişehir'de söz konusu görüşmenin kimlerle yapıldığı tartışma konusu olmuştu.
Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Burçin Acar da yaptığı açıklamada, Özdemir'in aktardığı ifadelerin ne kendisine ne de AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak'a ait olduğunu belirtmişti.
Cüneyt Özdemir'in son açıklamasıyla birlikte, Brüksel'deki fon sohbetinin Eskişehir'le ilgili olmadığı bizzat Özdemir tarafından ifade edilmiş oldu.
Cüneyt Özdemir ilk açıklamasında ne demişti?
Cüneyt Özdemir, Brüksel'de katıldığı bir etkinlikte farklı illerden gelen iş insanları ve siyasi isimlerle görüştüğünü anlatmıştı.
Özdemir, bu görüşmelerden birinde Türkiye'deki fon tartışmalarının gündeme geldiğini belirterek, konuştuğu kişinin bulunduğu şehirde fon meselesinin hiç konuşulmadığını aktarmıştı.
İlk açıklamasında görüşmenin içeriğini aktarırken, “Bizim şehirde fonun F'si konuşulmadı” şeklindeki ifadeyi gündeme getiren Özdemir, bu durumun AK Parti'nin söz konusu şehirdeki siyasi gücüyle ilişkilendirildiğini anlatmıştı.





