Tüm yıl ara vermeden çalıştıktan sonra güzel bir tatil yapmayı istediğinizi biliyoruz. Tatil denildiği zaman insanların aklına yaz ayları ve otel geliyor. Ancak, 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde dört mevsim tatil yapmanın mümkün olduğunu ifade edebiliriz. Bunun yanı sıra, yüksek fiyat talep eden otellerde de konaklamak zorunda değilsiniz. Biraz araştırma yaptığınız takdirde diğer insanlarla çok fazla muhattap olmadan tatil yapmanıza imkan veren bir konaklama seçeneğinin olduğunu fark edeceksiniz. Evet, dağ evinden bahsediyoruz!

Dağ Evi Ziyaretçilerine Neler Vaat Eder?

Dağ evi; adından da anlaşılacağı üzere dağlık bölgelerde yer alan bir konaklama seçeneğidir. Bu tür evlere bilhassa şehrin kalabalığından, gürültüsünden ve kirli havasından uzaklaşmak isteyenler gider. Ayrıca, dağ evi; kendisini tercih edenlere güzel şeyler de vaat ediyor. Siz de bu tür evlerde kaldığınız takdirde doğa ile iç içe olma şansını yakalayabilirsiniz. Doğanın güzelliklerine canlı olarak şahitlik edebilirsiniz. Sessiz ve sakin bir ortamda tatil yapmanın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Dağ evlerinin birçoğu ahşaptan imal edilir. Ahşap; görüp görebileceğiniz en faydalı yapı malzemesidir. İnsanların kendilerini hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan iyi hissetmelerini mümkün kılar. Ayrıca, bu tür evlerde betonarme yapılara kıyasla daha fazla oksijen bulunur. Rutubet gibi can sıkıcı detaylara rastlanmaz. Romatizma ve astım gibi rahatsızlıkları olanlar; birkaç gün dahi olsa dağ evinde kaldıkları takdirde kendilerini daha iyi hissederler.

Dağ evi kiralama seçeneği her geçen popülerliğini arttırıyor. Bu durum; erken rezervasyonu da gerekli hale getiriyor. Aklınızda dağ evi kiralama gibi düşünce varsa tıpkı oteller için olduğu gibi bu konaklama seçenekleri için de erken rezervasyon işlemlerine başvurabilirsiniz. Bilhassa bir önceki yılın Kasım veya Aralık ayında rezervasyon yaptırarak yaz aylarında kalacağınız dağ evi için normalden çok daha az ücret ödeyebilirsiniz. Ayrıca, dağ evleri; yalnızca yaz aylarında tatil yapmak isteyenler için uygun konaklama seçenekleri değildir. Bilhassa kış aylarında da bu tür evlerde kalmak mümkündür. Hatta, ısıtmalı dağ evi kiralama işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde son yılların en güzel kış tatilini yapmış olursunuz.

Dağ Evi Ararken Nelere Önem Verilmeli?

İnternette dağ evi kiralama hizmeti verdiğini söyleyen çok sayıda site yer alıyor. Ancak, bu sitelerin bazılarının herhangi bir referansı yok! Bu noktada, Turizm Bakanlığı tarafından tanınmış ve vermiş olduğu hizmet ile takdir toplayarak popüler hale gelmiş bir internet sitesi tercih edilmelidir. Bu sayede, dağ evi kiralama işlemleri esnasında herhangi bir dolandırıcılık vakası ile karşılaşılmaz.

Dağ evi kiralama sürecinde evin kaç m2 olduğu da dikkate alınmalıdır. Bilhassa çok fazla kişiyle beraber tatile çıkmak isteyenler evin yatak kapasitesini, imkanlarını, ısıtma seçeneklerini ve daha birçok detayı öğrenmek zorundadırlar.

Editör: Mustafa YILDIRIM