Hayırsever Eskişehirliler aşevine nakdi bağış yapabilirken, depremzedeler için de gıda kolisi satın alarak yaraları sarmaya destek olabiliyorlar.

 

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yıllardır sürdürdüğü ve veren el ile alan elin birbirini görmediği örnek dayanışma projesi “Ramazan Paylaşmaktır” ile büyük bir sosyal yarayı hayırsever Eskişehirlilerin desteğiyle iyileştirmeye devam ediyor.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma duyguları ile ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla başlatılan uygulama yıllardır destek görürken, bu yıl hem Eskişehir’deki ihtiyaç sahipleri hem de şehrimize gelen depremzede vatandaşlar için gıda ve kahvaltılık kolisi bağışları yapılıyor.

Aşevinden her gün binlerce sıcak yemek ihtiyaç sahiplerine ulaşırken, hayırseverler Büyükşehir Belediyesi Aşevine nakdi yardım yapabiliyorlar. Buna göre yardımseverler Vakıfbank Eskişehir Şubesi’nin TR78 0001 5001 5800 7319 7544 35 IBAN numaralı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Aşevi hesabından nakdi destek olabiliyorlar.

Bir diğer destek uygulaması ise afet bölgesinden şehrimize gelen depremzedeler için uygulanıyor. Buna göre şehrimize gelen depremzede vatandaşlara gıda kolisi veya kahvaltılık kolisi almak isteyenler Büyükşehir Belediyesi Üretici Marketlerden veya market.eskisehir.bel.tr internet adresi üzerinden satın alımlar yapabiliyorlar. Satın alınan koliler Büyükşehir Belediyesi ekiplerince depremzedelere ulaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri aşevinin nakdi yardımlarla daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşacağını belirterek, “Hayırseverlerimiz aşevine nakdi yardım yapabilirler. Aynı zamanda afet bölgesinden şehrimize gelen depremzedeler için de Üretici Marketlerden gıda ve kahvaltılık koli satın alabilirler. Şimdi daha fazla dayanışma zamanı.” dediler.

Editör: Mustafa YILDIRIM