DDoS saldırıları, çevrimiçi hizmetleri, web sitelerini ve web uygulamalarını çeşitli kaynaklardan gelen kötü niyetli trafikle doldurarak veya hedefin bilgi işlem kaynaklarını tüketerek çökertmeye çalışır. Saldırganın amacı, hedefi meşru kullanıcılar için kullanılamaz hale getirmek ve iş kesintisine neden olmaktır. DDoS saldırıları, finansal hizmetler, tıbbi bilgiler, medya, eğitim sistemleri ve çevrimiçi alışveriş dahil olmak üzere kullanıcıların günlük olarak eriştiği çok çeşitli kaynakları hedefler. Ddos atak koruma işlemi ile kendinizi koruyabilirsiniz.
Siber suçluların işleri aksatmak için DDoS saldırıları başlatmasının birçok nedeni vardır. Ana nedenler şunlardır;
· Siyasi veya sosyal nedenlerle motive edilen hacktivizm.
· Amacı sosyal veya ekonomik yıkıma neden olan ulus-devlet saldırganları.
· Bir rakibin hizmeti veya ürünü mevcut değilse, müşterileri çekmeye çalışması.
Olay müdahale ekibinin dikkatini daha zor ve karmaşık bir saldırıdan başka yöne çekmek için DDoS saldırılarını bir sis perdesi olarak kullanmak. Kar ve ekonomik fayda için gasp.
Son zamanlarda, siber suçlular arasında gasp DDoS saldırıları popüler hale geldi. Fidye yazılımı DDoS (RDDoS) saldırıları olarak da bilinen DDoS gasp saldırıları, siber suçlular (ve kalpazanlar) grupları, fidyeyi ödemedikleri takdirde kuruluşları bir DDoS saldırısıyla tehdit ettiğinde meydana gelir.
Bu suçlular genellikle becerilerini göstermek ve fidyeyi ödeme olasılığı en yüksek olan hedeflenen şirketi korkutmak için bir "gösteri" saldırısı başlatır. Saldırganlar, tespit edilmekten kaçınmak için Bitcoin gibi kripto para birimlerinde ödeme almakta ısrar eder. Ddos koruma paketi ile güvenliğinizi arttırabilirsiniz.
DDoS gasp saldırıları fidye toplamayı amaçlar. Çevrimiçi tehditlerin karmaşık dünyasında, fidye parası dijitaldir ve izlenemez. Ddos saldırısı için Gibir Net sitesinden hizmet alabilirsiniz.
DDoS Saldırılarına Karşı Nasıl Savunulur?
Sağlam bir DDoS stratejisi ve yürürlükte olan bir runbook ile kuruluşlar kendilerini koruyabilir ve DDoS saldırılarından kaynaklanan hasarı sınırlayabilir. Bulut tabanlı çözümlerin her zaman açık, yüksek performanslı, yüksek kapasiteli DDoS koruması, kötü niyetli trafiğin bir web sitesine ulaşmasını veya bir web API aracılığıyla iletişime müdahale etmesini önleyebilir. Bulut tabanlı bir süpürme hizmeti, ağ altyapısı gibi web dışı kaynakları hedefleyen saldırıları büyük ölçekte hızla azaltabilir.
DDoS Koruması
Saldırıların sürekli geliştiği bir ortamda, kapsamlı bir savunma azaltma sağlayıcısı aracılığıyla DDoS koruması, kuruluşları ve son kullanıcıları güvende tutabilir. Bir DDoS azaltma hizmeti, DDoS saldırılarını mümkün olduğunca çabuk, ideal olarak birkaç saniye içinde veya saldırı trafik azaltma sağlayıcısının tarama merkezlerine ulaştıktan hemen sonra algılar ve engeller.
Saldırı vektörlerinin sürekli değişmesi ve saldırıların boyutunun artmasıyla, bir sağlayıcı daha iyi DDoS koruması için sürekli olarak savunmasına yatırım yapmalıdır. Karmaşık saldırılara karşı koymak için, kötü niyetli trafiği algılayabilen ve saldırıları hızla azaltmak için güçlü savunma önlemleri uygulayabilen teknolojilere ihtiyacınız vardır.
Bir SYN saldırısı sırasında, kötü niyetli bir istemci birçok SYN paketi gönderir, ancak anlaşmayı tamamlamak için asla bir onay göndermez. Bu nedenle, sunucu bu yarı açık TCP bağlantılarına bir yanıt bekler ve sonunda bağlantı durumunu izleyen hizmetler için yeni bağlantıları kabul etme yeteneğini de tüketir. Ddos saldırısı için Gibir Net sitesinden hizmet alabilirsiniz.
Kaynak: https://kurumsal.gibir.net.tr/tr/hizmetler/ddos