Eskişehir Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu sınıf öğretmeni Defne Özdemir, Dubai'de düzenlenen 2025 Küresel Eğitim Ödülleri kapsamında “Yılın Yenilikçi Öğretmeni” ödülüne layık görüldü.
Eğitimde Fark Yaratan Öğretmen
Öğrencilerine yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesini benimseten Özdemir, sadece kendi sınıfıyla sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde birçok kişiye ulaşan eğitsel içerikler hazırlıyor. Aynı zamanda bir drama eğitmeni ve tiyatro oyuncusu olan başarılı öğretmen, geliri çocukların eğitimi ve tedavisine giden tiyatro gösterilerinde sahne alarak sosyal sorumluluk projelerinde de aktif rol üstleniyor.
“Bu Ödül Tüm Öğrencilerim İçin”
Aldığı ödülle ilgili duygularını paylaşan Defne Özdemir, "Ülkemi uluslararası bir platformda temsil etmek benim için büyük bir onurdu. Bu ödülü kalbine dokunduğum tüm öğrencilerim adına alıyorum" dedi.
Başarılarıyla Eskişehir’i ve Türkiye’yi gururlandıran Defne Öğretmen, eğitimde yenilikçi yaklaşımları ve sanatı öğrenme sürecine entegre etmesiyle büyük takdir topluyor.