Kırtasiye ürünlerinin en önemli parçalarından olan defterler, çeşit çeşit modellerle rafları süslüyor. Okul hayatı boyunca öğrenciler için vazgeçilmez ürünler olan defterler, sadece okulda değil, iş hayatında da tercih ediliyor. Piyasada herkesin ihtiyacına uygun olan pek çok farklı defter modelleri de mevcut. İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite eğitimlerini alan öğrenciler için en güzel defterler, “aclgelsin.com” adresinde birbirinden farklı çeşitleriyle satışa sunuluyor.

Okul haricinde, hayatın pek çok alanında da defter çeşitleri kullanılır. İş hayatında kullanılan ofis defteri ve ajanda çeşitleri, kullanım amacına bağlı olarak geniş bir ürün yelpazesinden oluşur. Aynı zamanda günlük olarak kullanılan defter çeşitleri aclgelsin.com sitesinden, online ödeme yöntemleri kullanılarak hemen sipariş verilebilir.

Defter Çeşitlerinin Özellikleri

Defter çeşitleri, kullanım amacına bağlı olarak farklı tasarımlardan oluşur. Kullanım kolaylığı sağlayan bu çeşitlilik sayesinde; iş hayatı, gündelik hayat ve okul hayatı için her çeşit defter “aclgelsin.com” sitesinden satın alınabilir. “Defter satın al” tuşuna basılarak hemen sipariş edilebilen ve sitede yer alan ihtiyaçlara uygun başlıca defter çeşitleri ise şu şekilde sıralanabilir:

·        Çizgisiz defterler

·        Çizgili defter çeşitleri

·        Resim defterleri

·        Not defteri çeşitleri

·        Müzik defterleri

·        Ajandalar

aclgelsin.com” sitesinde defter fiyatları, herkesin bütçesine uygun olan fiyat aralıklarındadır. Yukarıda yazılı olan defter kategorilerinde yer alan ürünler, taşıdıkları özelliklere göre kendi içlerinde fiyat farklılıklarına sahiptir. Defterlerin tasarımı ve yaprak sayıları da fiyatlarını etkileyen en önemli unsurlardır. Genel olarak defter modelleri, herkesin alım gücüne uyacak şekilde satışa sunulur.

Çizgisiz Defterler

En çok kullanılan defter modellerinden biri olan çizgisiz defterler, özellikle çizim yapan kişiler ve öğrenciler için en iyi seçimdir. Amatör ya da profesyonel çizim yapanlar, çizgisiz defterleri kullanmayı tercih eder. Aynı zamanda bu ürünler, yazısı güzel olanlar tarafından yazı yazmak için de kullanılır.

Çizgili Defter Çeşitleri

Öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca en çok kullandığı defterler çizgili defterlerdir. Yazı yazmayı ve not almayı çizgileri sayesinde kolaylaştıran bu ürünler, pek çok farklı tasarımda üretilir. Çizgili defterlerin bir diğer özelliği de en çok satılan kırtasiye ürünü olmasıdır. Okullarda çizgisiz defterler her derste kullanılır. Şiir defteri olarak da çizgisiz defterler tercih edilmelidir.

Resim Defterleri

Kırtasiye ürünleri arasında en önemli parçalardan bir diğeri de resim defterleridir. Her türlü çizim ya da resim çalışmaları bu defterlerle kolaylıkla yapılır. Resim defterlerinin boyutları, herkesin ihtiyacına ve kullanma amacına bağlı olarak farklı ebatlardan oluşur. Çizgisiz olarak tasarlanmış bu defterlerle, her türlü resim yapılabilir.

Not Defteri Çeşitleri

Not defterleri iş, okul ve gündelik yaşamda en çok kullanılan defter türüdür. Farklı boyutlarda büyük ya da küçük olarak not defterleri bulunur. Bloknot olarak da adlandırılan not defterleri not almak, ufak hatırlatmalar yapmak ya da yazı yazmak için sıklıkla kullanılır.

Müzik Defterleri

Resim defterleri gibi okullarda öğrencilerin en çok işine yarayan defter çeşitlerinden biri müzik defterleridir. Müzik eğitimi alan öğrenciler için özel olarak hazırlanmış bu defterler farklı boyutlarda satışa sunulur. Özel tasarlanmış sayfaları ile müzik notları içerisine kolaylıkla yazılır.

Ajandalar

Özellikle iş yerleri için reklam aracı olarak da kullanılan ajandalar, genel olarak yıl biterken piyasaya sürülür. Ajandaların sahip olduğu yapraklar 1 yılın bütün aylarını, günlerini ve saatlerini kapsayacak şekilde tasarlanır. Bu sayede iş yerlerinde kullanım kolaylığı sağlar. Ajandalar ile yapılacak işler önceden çok güzel bir şekilde organize edilir, düzenli olarak not alınmasını sağlar. Ajandalar, günlük defter olarak da kullanılır.

Editör: Mustafa YILDIRIM