Deva Partisi İl Başkanlığı, Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ergen’in de katılımıyla mimarlar odasına ziyarette bulundu. Şehrin ve ülkenin sorunlarının konuşulduğu ziyarette ana konu başlıkları; Olası bir deprem anında yaşanılacaklar, mimarlık mesleğine ait bir meslek kanunun bulunmaması, sürekli yenilenen yönetmeliklerin sektöre yaptığı zararlar ve son otopark yönetmeliği ile özellikle bitişik nizam yapılaşma koşullarına sahip ticari bölgelerde yapı yapabilme durumunun imkansızlaştırılması oldu.

                Ergen toplantı sırasında aldığı notların ertesinde, partisinin eylem planlarından bahsederek, iktidar olmaları durumunda odanın da yardımlarıyla yapılabilecek yeni çalışmalardan ve çözüm önerilerinden bahsetti. Mimarlar odasına geleceğin teknolojik okullarını beraber tasarlama teklifinde bulundu. Daha sonra söz alan il başkanı İsmail Haşim Ateş ise odaya ziyaret taleplerinin kabulü için teşekkür ederken, özellikle şehrimizdeki sorunların iyi bilindiğini ve ortak akıl ile çözülmesi gerektiğini savunurken, çözüm için ellerinden gelen her türlü yardıma açık olduklarını belirtti. Son olarak söz alan mimarlar odası şube başkanı Didar Duygu Altuntaş; yönetim kurulu ve şahsı adına ziyarete katılanlara teşekkür etti ve şehrin ve ülkemizin daha güzel yarınları için beraber çalışma sözü verdi.

                Toplantıya Deva Partisi İl Yönetiminden yoğun bir kalabalık katılırken, Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi adına yönetimden; N. Tuğba Olçay, Gülşah Doğan, Ozan Kılıç ve Serdar Çavdar katıldı.

Editör: Mustafa YILDIRIM