Baloğlu, “Sığınmacı ve kaçakların ülkemize dönük tehditleri her geçen gün artmaktadır. Son yıllarda giderek hissettiğimiz bu tehdidin dozu, özellikle belirli şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızı akşam vakti dışarıya dahi çıkmaya korkar hale getirmiştir. Kadınlarımız tacize, çocuklarımız istismara; bireysel veya sessiz istila neticesinde mahallelerde oluşan çeteler aracılığıyla çoğu vatandaşımız can ve mal kaybına uğramıştır. Ancak ana akım medyada ise bunların hiçbiri gösterilmemiş, dillendirilmemiş, Türk halkından gerçekler saklanmıştır.

Bu eylemleri duyabileceğimiz, görebileceğimiz tek yer olan sosyal medyayı engellemek için ise yeni yürürlüğe giren sansür yasası hazırlanmıştır. Sansür yasasının amaçlarından biri de Türk milletinden yana haberleri, videoları, fotoğrafları Türk halkından saklamaktır. Sansür yasasından önce bu tür haberler yapan kişilere karşı hukuki dayanağı olmayan yaptırımları uzun süreli olarak uygulayamadıkları için söz konusu yasayı bu sefer pervasızca yürürlüğe koymuşlardır.

Yasadan önce gazeteci Tolga Balcılar, yalnızca kamplarından kaçan sığınmacıları haber yaptığı için tutuklanmış, birkaç ay sonra Genel Başkanımız Sn. Ümit Özdağ'ın ve partimizin yoğun çabaları sonucunda oluşan kamuoyu neticesinde tahliye olmuştur. İktidarın yasayı çıkarma sebebinin, yukarıda bahsettiğim gibi Tolga Balcılar'ın yapmış olduğu haberin benzerlerini engellemek ve özgür basının anayasal özgürlüğünü bir nebze olsun kısıtlamak için olduğu açıktır.

Zafer Partisi olarak biz, sığınmacılar ve kaçakların yol açtığı mağduriyetler ile sansür yasası sebebiyle Türk vatandaşlarının uğrayacak olduğu hukuki problemler karşısında her zaman milletimizin yanında yer aldık ve bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz. Bundan hareketle ve avukat olmam sebebiyle de tüm Eskişehir İl Teşkilâtı adına hukuk birimimiz ile bu konular çerçevesinde mağduriyet yaşayan ve/veya haklarında hukuki işlem başlatılan tüm hemşehrilerimizin sonuna kadar yanlarında olacağımızı bildiririz.

Unutmayınız ki çoğunluğu susturmaya çalışsalar da bizler, sizin için susmayacağız! Özgürlüklerimizi kazanana kadar savaşacağız ve sonunda Zafer bizim olacak. Yaşasın Türk Milletinin Zaferi!”

Editör: Mustafa YILDIRIM