Halk arasında bazen diş taşı temizliğinin dişlere zarar verdiği gibi yanlış bir algı oluşmaktadır. Diş taşı temizliği zararlı mıdır sorusu diş taşlarını temizletmek isteyen herkesin öncelikli olarak araştırmış olduğu konulardan birisidir. Diş taşı temizliği belirli aralıklarla yapılması gereken çok önemli bir uygulamadır. Sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmak istiyorsanız klinik ortamlarda diş taşı temizliği yaptırarak ileride gelişebilecek bazı önemli sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay çok sık aralıklarla diş taşı temizliği yaptırmıyor olmanızdır. Hekiminizin de önerisi ile 6 ayda bir yapılan diş taşı temizliği en sağlıklı uygulama şekli olarak bilinmektedir.

Diş taşı temizliği nerede yapılır

Diş taşı temizliği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bu uygulamaların en etkin şekilde klinik ortamlarda yapıldığını bilmelisiniz. Bir diş Kliniği'nde uzman bir diş hekimi tarafından bu uygulama için özel olarak kullanılan aletlerle diş taşı temizliği yapılmaktadır.

Bazen evde diş taşı temizliği yapılabileceği gibi bilgilere rastlayabilirsiniz. Ancak etkin bir diş taşı temizliği için tek ve en kesin çözüm klinik ortamlarda yapılan uygulamalardır. Evde yapacağınız uygulamalar diş taşı temizliğinden öte diş taşının oluşmasına önleyecek ve geciktirecek bakım uygulamaları olacaktır.

Prof Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sitesini incelediğinizde diş taşı temizliği hakkında geniş ve detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda site üzerinden online randevu alarak klinik bünyesinde diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM