Tepebaşı'nda minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Tepebaşı'nda minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

CHP Eskişehir İl Başkanı Taat Yalaz büyük emekli mitingine çağrı için; Eskişehir DİSK’e bağlı Emekli-Sen’i de ziyaret ederek burada basın açıklaması yaptı. Emeklilerin geçim sıkıntılarından söz ederek, emeklilerin yaşam sürmeleri ve hakça paylaşım taleplerini dile getirmek için bu mitinge katılımın önemine vurgu yapan Yalaz, emeklilerin dört duvara hapsolmuş yaşam haklarının geri verilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi'nin emeklilerin sesi olduğunu belirtti.

Yalaz şunları söyledi: "Bu bağlamda, sendikalarımız, emeklilerimiz ve emekliyi düşünen vatandaşlarımızla birlikte Tandoğan Meydanı'nda gür bir sesle 'İnsanca Yaşam İstiyoruz' diyeceğiz. Bu davet, geçim sıkıntısı çeken tüm vatandaşlarımızın davetidir. Hükümetin bugüne kadar emeklileri yok sayarak hareket etmesini kabul etmedik, bundan sonra da Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde emeklilerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz."

DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç, yaptığı açıklamada, emeklilerin hak ettiklerini talep ettiklerini vurguladı. Kılıç, şöyle konuştu: Sağlıkta katkı payının kaldırılması, maaş bağlanma oranlarının yeniden düzenlenmesi, emekli ikramiyelerinin asgari ücrete endekslenmesi gibi bir çok talebimizi tekrar belirtiyoruz. Enflasyonun tavan yaptığı, kiraların uçtuğu, kırmızı etin lüks hale geldiği ve hiçbir sosyal yaşamın güzelliklerinden yararlanamadığımız bir ortamda emekliler büyük bir mücadele vermektedir. Emeklilerin zulme terk edilmesini kabul etmiyoruz. Bu nedenle, Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek Büyük Emekli Mitingi'ne tüm emeklilerimizi davet ediyoruz. Tüm emeklilerimizi, haklarımız için sesimizi duyurmak ve birlik beraberlik içinde güçlü bir şekilde durmak için 26 Mayıs'ta Tandoğan Meydanı'nda yanımızda görmek istiyoruz."

Editör: şenay Yıldırım