Eskişehir Sui Generis Tiyatro’nun ‘Dönemeç’ adlı tiyatro oyunu; Çankaya Belediyesi ve Kırşehir Belediyesi’ne konuk oldu. ‘Dönemeç’ adlı tiyatro oyunu, Çankaya Belediyesi ve Kırşehir Belediyesi bünyesinde oynandı, seyircisinden takdir topladı ve yoğun ilgi gördü.

Eskişehir Sui Generis Tiyatro özel olarak hazırlanan ve prodüksiyon oyun olma özelliği taşıyan, yönetmenliğini Hakkı Kuş’un üstlendiği ‘Dönemeç’ adlı tiyatro oyunu ile, Çankaya Belediyesi ve Kırşehir Belediyesi bünyesinde oynandı. Çankaya Belediyesi ve Çankaya Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen ve 30. Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri kapsamında; Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney sahnesinde seyirciyle buluşan Eskişehir Sui Generis Tiyatro’ya ilgi büyüktü.

Eskişehir Sui Generis Tiyatro koordinatörü Av. Hüseyin Akçar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Dönemeç Oyunu Tanıtım: ‘İnsanlardan uzak, tekinsizlik hissi bir yer. Buranın sahibi iki kardeş. Derken tesadüfen ya da kaderin isteğiyle yolu buraya düşen bir yabancının ortak hikayeleri. Avangard tarzda yazılan, Anton ile Rudolf adlı iki kardeşin bir dönemeçte kaza yapan insanların hayatları üzerinden para kazanmalarını anlatan yapıt, çarpıcı dünyaları yan yana getiriyor. Dönemeçteki kazaları araştırmak için oraya giden müsteşar da aynı yerde kaza geçirir ve aykırı dünyanın kahramanları sahneye çıkar. İki tuhaf kardeş ve kaderin bir cilvesi ya da bütünüyle rastlantısal olarak buraya yolu düşen, beklenmedik bir yabancının ilişkilerinin konu edildiği bir oyun. Trajik ve komik olanın beraber yürüdüğü oyunda tempo ve enerji giderek doruk noktaya ulaşır ve sürprizlerle sona erer. Eğlenceli ve bir o kadar da felsefi bir oyun’ konusunu tiyatro oyunu olarak sahneledik’’ dedi.

Akçar, ‘’Böylesine anlamlı bir etkinlik bünyesinde yer aldıkları için Çankaya Kent Konseyi Başkanı Mustafa Coşar’a teşekkür ederim.  Uğur Mumcu’nun adalet arayışına bizler oyunlarımızla destek vereceğiz’’ dedi. Oyun sonrasında, seyircilerle fotoğraf çektiren oyuncular, seyirciden tam not aldı. Çankaya Belediyesi’ndeki oyun sonrasında; Kırşehir’e geçen tiyatro ekibi, Kırşehir Belediyesi’nin özel olarak düzenlemiş olduğu gecede, Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde Kırşehir’li seyircilerle buluştu. Kültürel mirasımıza sahip çıkan bir ilde; oyun oynamanın ve güzel ağırlanmanın haklı gururuyla Kırşehir Belediye’sine, sanata verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Editör: şenay Yıldırım