Veteran Hentbolcular Derneği Başkanı Sadullah Eriç, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eriç, “Bizler 2019 yılında Veteran Hentbolcular Derneği’ni kurarken kendimize misyon olarak sadece hentbol ile ilgili çalışmalar değil, topluma farklı alanlarda’da faydalı olmayı seçtik. Bu amaç doğrultusunda bugüne kadar Lösev, Tema Vakfı ve Engelsiz Amazonlar gibi sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yaptık.

Yine misyonumuz çerçevesi içerisinde Hentbol+1 projesi kapsamında Ekim ayından bugüne kadar her pazar yaptığımız çalışmalar ile Down Sendromlu bireylerin spor yapma hakkını destekliyor, onların potansiyellerini keşfetmelerine, topluma katkı sağlamalarına ve sosyalleşmelerine destek oluyoruz.

Jimnastiğin adresi Tepebaşı Jimnastiğin adresi Tepebaşı

Çocuklarımız ile birlikte geçirilen bu değerli zamanlarda onları sevgi ile kucaklayarak, sporun eğlenceli olduğunu görmelerini ve aynı zamanda kendi güçlerini fark etmelerini sağlıyoruz. Bu altı aylık proje süresinde çocuklarımızdaki olumlu yöndeki değişimi ve gelişimi görüyoruz ve bununla mutlu oluyoruz. Sporun gücünü ve farklılıkları kucaklayan ruhunu yüceltmeye devam edeceğiz.

Hentbol+1 projemizde ortaklarımız olan Türkiye Down Sendromu Derneği ve Hentbol Federasyonu’na, Veteran Hentbolcular Derneği olarak teşekkür ediyor, birlikte daha anlamlı çalışmalara imza atmayı umuyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM