Sümeyye’yi havaalanında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Spor Kulübü yetkilileri, çiçekler ve Türk bayraklarıyla karşılarken Başkan Büyükerşen de Sümeyye ile telefonda görüşerek başarısından dolayı kutladı.

 

Portekiz'in Madeira Adası'nda düzenlenen Paralimpik Dünya Şampiyonası 50 metre sırt üstü yarışında muhteşem bir performans daha gösteren Sümeyye Boyacı, Türk yüzme tarihinde de bir ilk imza attı. Sümeyye, Türkiye’nin olimpik yüzme branşlarında ilk dünya şampiyonluğunu ülkemize getirmiş oldu.

70 ülkeden 600’ü aşkın sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonasında 50 metre S5 sırt üstü kategorisinde altın madalyayı ülkemize getiren Sümeyye, şampiyonanın sona ermesinin ardından Milli Takım kafilesiyle birlikte yurda döndü.

Portekiz’den Türkiye’ye dönen Sümeyye Boyacı’yı, İstanbul Havalimanı’nda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri, ailesi ve belediye personeli çiçeklerle karşıladı.

Başkan Büyükerşen de Sümeyye ile telefonda görüşerek şampiyonluğunu kutladı. Başkan Büyükerşen, “Seni gözlerinden öpüyorum. Çok tebrik ederim. Antrenörlerini ve aileni de yürekten kutlarım. Belediye meclisimiz de seni altınla ödüllendirmek istiyorlar. Başarılarınla bizleri her zaman gururlandırdın. Tekrar kutluyorum” dedi.

Sümeyye Boyacı da Başkan Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Başkanım güzel sözlerinizden çok duygulandım. Bu başarıda hepinizin çok emeği var. Destekleriniz için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Görüşme sonrası şampiyonluk sürecini değerlendiren Boyacı, “Bu 10 yılı aşkın bir sürecin sonunda alınan bir madalya. Bu süreçte beni destekleyen başta Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübüme, tüm Eskişehirlilere, ülkeme çok teşekkür ederim” dedi. Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Yüzme Antrenörü Mehmet Bayrak da başarının tesadüfle değil sistemli bir çalışma sonucu geldiğini belirtti. Bayrak, “Bu başarı bir ekip işidir. Önümüzde bir dünya şampiyonası daha olacak. Olimpiyata kota mücadelesi anlamı da taşıyor. Sümeyye’nin yine kota alacağını düşünüyorum. Bu başarı ile 2024’te Paris Olimpiyatlarına daha çok sporcu katılacağını düşünüyoruz. Sümeyye için Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarından sonra en büyük halka Olimpiyat şampiyonluğu var. Ben Hocası olarak ondan bu madalyayı da bekliyorum. Bize en büyük desteği veren Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e sevgilerimizi iletiyorum” diye konuştu.

Boyacı karşılama sonrası Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve ailesi ile birlikte memleketi Eskişehir’e hareket etti.

 

 

Editör: Mustafa YILDIRIM